Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1691
Kérdés 2009-11-03 10:47:28
Kedves Tamás!

Kismama vagyok, a Prenatal (nem a My Prenatal) nevű kismamavitamint szedem napi 2 tablettát, kérdésem, hogy ennyi fedezi e a napi vitaminszükségletet? illetve e mellett napi 2 szem folsavat.

Ezen kívül a 20. héttől el szeretném kezdeni az Omega3 halolaj kapszulát ami DHA-t is tartalmaz...kérdésem,hogy ebből naponta hány szem bevétele javasolt? nem lehet e túladagolni?

Köszönettel:
Karina
Karina
Válasz 2009-11-06 11:34:52
Kedves Karina!
A Prenatalból 3x1-et javaslok, és ezt még kiegészítheti folsavval, de napi 400 mikrogrammnál többet nem érdemes pluszban szedni.
AZ omega 3-ból nem tud sokat szedni. Minél hamarabb kezdje el és 2-3x1-et mindenképpen javaslok.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-11-02 19:08:12
Tisztelt Gulyás doktor úr!
[érjemnek cholesterin 9,9 mmol/l,triglicerid l.9mmol,HDL choleszterin l.6 mmol/l,LDL choleszterin 7,43 mmol/l eredményei lettek.
Javaslatát kérném,ESTERIN szedését javasolná?


KÖSZÖNETTEL: Mária
Mária
Válasz 2009-11-06 11:30:41
Kedves Mária!
Ezek az értékek nagy szív és érrendszeri rizikót jelentenek, amiket mindenképpen életmóddal kell rendberekni.
A koleszterincsökkentő átmeneti szedése szükséges lehet, de a védelem érdekében napi 4000mg C-vitamin (pl Super Citrus C 4x1) és 3000mg L-Lysine (3x1) szedését javaslom.
E mellet ajánlom figyelmükbe a Quintess Healthy Aging Club szívbarát programját (http://www.quintessclub.com/Quintess-Szivbarat-Klub/menu/202).
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-24 22:50:08
Tisztelt Doktor Ur!

Pajzsmirigy mütét miatt,alulmüködik a pajzsmirigyem,a bal oldali teljesen ellett távolitva ,a jobb oldaliból is kevés maradt,jelenleg 75 mcg Synthroidot szedek. A kérdésem a következö,tudom-e a gyógyszert helyettesiteni Tirosinnal ? A gyógyszer olyan mennyiségü mensest okoz ,és közti vérzéseket,hogyhy nem szednék K 2 vitamint már elvéreztem volna,igy csak anaemiás lettem. Tisztelettel megköszönöm a válaszát és a segitségét. Kivánok szép napot és minden jót. Julianna
Julianna
Válasz 2009-10-27 18:00:25
Kedves Julanna!
A tirozin a pajzsmirigy hormonok előanyaga, de sajnos alulműködés esetén, a pótlást nem biztosítja. Megpróbálhatja a tirozin szedését, és orvosi felügyelet mellett esetleg csökkenthető az adag, de elhagyni azt nem lehet.
Sajnos nem tudom mikor volt a műtét, mióta szedi a szert. A vérzéses panaszok a dózis beállásával általában csökkennek. A gyógyszer csökkentése vagy váltása esetleg szükséges lehet, de azt csak szakemberrel egyeztetve szabad megtenni.
Üdvözlettel:

Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-22 11:30:14
A szoptatás 6.hónapjában járok, nagyon törik a körmöm, hullik a hajam. Kérdésem, h szedhetem-e a PR1174 NutriSilk haj, bőr, köröm vitamin-t? Várhatok-e tőle hathatós javulást?
Lina
Válasz 2009-10-27 17:45:48
Kedves Lina!
Sajnos a várandós anya szervezete először a babának ad meg mindent, ezért alakulhatnak ki hiányok a saját szerezetében.
Én nem a NutriSilket, hanem a Prenatalt javasolnám 4x1 tabletta dózisban, ami sokkal szélesebb körű a nyomelemek tekintetében, de nincs benne kiugróan magas mennyiség egyik B-vitaminból sem.
A javulást leghamarabb 3-4 hét múlva érzékelheti, de ha kialakult hiánya valamiből, annak a feltöltése lehet, hogy hosszabb ideig tart. A szülés után már javaslom a NutriSilket is, akár emelt dózisban is. Félre ne értsen, ha most szedi azzal sem árt a magzatnak, de az arányok a Prenatalban jobbak. E mellett mindenképp szedjen 3x1 kapszula Omega30+-t, ami több szempontból is fontos Önnek és babának is.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-20 12:50:08
Tisztelt Gulyás doktor!

Férjemnek 09,hó 29.től többnyire kétszer mértük meg vérnyomását reggeli értékek 13o-16o között mozogtak ésti értékek 123-187-ig.egyszer 192- is mért.Tanácsát kérném.



köszönettel:
Mária
Válasz 2009-10-26 15:40:22
Kedves Mária!
Jó lenne, kivizsgáltatni ezt a vérnyomást, egy 24órás vérnyomásméréssel, íy kérem keressék fel háziorvosukat.
Addig is érdemes napi 2x0,5 ml Fit Line Q10+E-vitamin emulsolt szedni a férjének.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-12 20:31:16
Üdvözlöm!
Engem az érdekelne, hogy ha salaktalanító teát iszok(pl cslánteát) akkor az mennyire van hatással a fogamzásgátlóra? Nem mossa ki azt is a szervezetből?
Csilla
Válasz 2009-10-14 13:04:04
Kedves Csilla!
Az elvi lehetőség megvan arra, hogy kimossa, de ennek eléggé kicsi az esélye. Ha a vizelete a salaktalanítás alatt 3liternél több, akkor számításba kell venni, különben nem.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-12 15:04:25
Tisztelt Gulyás doktor!


Az elmult két éjszaka arra ébredtem fel, hogy a két karom elzsibbadt, ujjaimat nehezen tudtam mozgatni, ez tartott pár percig, nagyon kellemetlen érzés éjjel ezekre a tünetekre felriadni.Mit javasol részemre.Amit jelenleg fogyasztok: innerligth napi 2 litert és 14 csepp ph.,, 2 szer 5 csepp biolight, napi 1 szer 1200mg Cvitamin,
Mária
Válasz 2009-10-14 13:01:26
Kedves Mária!
Mivel mind a két karja zsibbadt, inkább anyagcsere probléma lehet a dolog hátterében.
Elsőre azt mondom, hogy este már ne lúgosítson, illetve szedjen este 2 tabletta Super Cal-Mag-ot. Ha a panasz továbbra is fennállna, keressen meg emailben.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-10 12:03:32
Tisztelt Doktor Úr!
17 éves fiam 4. hónapja akut crohn betegségben szenved. Vállal-e személyes alternatív kezelést, étrendterápiát, mellyel állapotát javítani lehetne és a konvencionális szereket leépíteni?
Ha igen, hol találom Önt meg? ha nem kihez fordulhatunk?
Köszönettel
névtelen
Válasz 2009-10-14 12:56:48
Kedves Kérdező!
Keressen meg a drgulyas@vitaminsziget.com címen!
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-11 13:52:34
Tisztelt Doktor Úr!

A párom 31 éves néhány nappal ezelőtt egy vérvétel alkalmával magas (6.5) trigricerid értéket állapítottak meg. A háziorvos természetesen gyógyszert írt fel neki a koleszterin szintre. Egyébként rendszeres búzafűlé fogyasztó(0.5dl), minden reggel otthoni préselés. Kérdésem a következő lenne, a búzafűlé okozhat-e magas vérzsír szintet?
Válaszát köszönettel:
Krisztina
Krisztina
Válasz 2009-10-11 15:32:30
Kedves Krisztina!
A búzafűlé ezt nem okozhatja.
A vizsgálatot mindenképp úgy érdemes végezni, hogy az azt megelőző napon nem eszik zsírosat.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Kérdés 2009-10-10 23:11:52
A párommal kisbabát szeretnénk. A nőgyógyászom a Prenatal vitamint javasolta. Az lenne a kérdésem, hogy melyiket szedjem a fogantatás \"elősegítése\" érdekében?
A Prenatal PR611 vagy PR632?
üdvözlettel: Tündi
Válasz 2009-10-11 15:30:54
Kedves Tündi!
Nincs különbség, PR632 kódon tudja megrendelni.
Ezt érdemes elkezdenie mielőbb, hogy felkészítse a szervezetét a baba fogadására, de nem a fogantatás elősegítése a készítmény célja.
Üdvözlettel:
Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2021 - Minden jog fenntartva

MasterPass