Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1094 Budapest,
 Tűzoltó utca 54.
 Milestone udvar, Manta ház.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Találatok száma: 1698
Kérdés 2007-09-13 17:36:08
Kedves Doktor Úr!
A következők miatt kérem segítő javaslatát: kb. 30 kg túlsúlyom van, pattanásos az arcom és fáradékony vagyok. Kb 1 hónapja vettem észre, hogy hullik a hajam. Azt gondolom, hogy mindenképp lúgosítanom kell a szervezetemet, tudna erre javasolni konkrét módszert? A neten olvasgatva rátaláltam a Supergreens porra és a Prime PH cseppekre. Véleménye szerint ezekkel a termékekkel kezdjem vagy mást tanácsol?
Köszönettel
Bea
Válasz 2007-09-14 13:04:43
Kedves Bea!

Az ön által említett termékek alkalmasak a probléma megcélozására. Az említett termékekhez rajtunk keresztül is hozzájuthat, csak a gyártó szabályai szerint nem találhatók meg áruházunkban, mivel fogyasztásukhoz folyamatos személyes tanácsadás szükséges a lehetséges méregtelenítési reakciók miatt. Ha e mellett dönt, a drgulyas@vitaminsziget.com –ra küldjön emailt és felveszem önnel a kapcsolatot.

Üdvözelttel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-13 14:44:46
Kedves Doktor Úr!

A férjemmel (ő 40 én 38 éves) 4 hónapja próbálkozunk egy második babával, de még várat magára. Az orvosom azt mondta, hogy majd egy év elteltével elég aggódni. Ennek ellenére a férjem elment egy sperma vizsgálatra, ahol kiderült, hogy a min. 40 mill. helyett csak 20 mill. a sperma száma minden más viszont rendben van. Az orvos felírt neki Proviron-25 nevű tablettát napi 2X 50 napig. A kérdésem az, hogy ez a hormont tartalmazó tabletta valóban többet használ-e mint árt és hogy van e kihatással az utódra, vagyis a segítségével termelődő spermák átvisznek-e valamit a gyógyszerből, ami nem kívánatos?
Előre is köszönöm válaszát.
Éva
Válasz 2007-09-14 13:03:40
Kedves Éva!

A spermaszám növelésére sok megoldást javasolnak. A Proviron-25 nevű készítmény a csökkent androgén (férfi nemi hormon) termelés miatt bekövetkező hiány pótlására szolgáló készítmény. Leiratában ugyan szerepel, hogy emelheti a sperma számot, de az is ott van, hogy az előírt adagban nem csökkenti a spermium termelést. Vannak vele jó és rossz tapasztalatok is, így ez irányba nem szeretnék állást foglalni, bár normális tesztoszteron szint esetén nem ez lenne a választásom. A spermiumok minőségét, biztosan nem rontja, hisz a termelődés folyamatába nem avatkozik be, így nyugodtak lehetnek abban, hogy nem lesz kihatással az utódokra.
Az étrend-kiegészítőkkel készült tanulmányok szerint a bizonyos aminosavak és vitaminok képesek a spermaszámot és összetételt javítani. Olyan kombinációs készítményünk sajnos még nincs, ami tartalmazza az összes erre a problémára javasolt összetevőt, de férjének javaslom a Prost-Tech és a Brain-Flex kombinációban történő szedését. Ezt még a FitLine Q10+E-vitamin emulzió napi egyszeri szedésével érdemes kiegészíteni.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-12 13:27:47
Kedves Doktor ur. Én cukorbeteg vagyok diétán és mozgáson tablettát még nem kaptam. most a napokban mindig 8mmol-10 mmol a vércukrom evés után reggel éhgyomorra 5.4mmol. az a problémám, hogy ha sokat vagyok fenn állokvagy megyek elkap a gyengeség mi okozhatja. Fájnak a lábaim.
névtelen
Válasz 2007-09-13 13:25:44
Kedves Kérdező!

A diéta mellett érdemes lenne a Glucose Response nevű készítményt kipróbálnia, melynek összetevői többszörösére képesek növelni a sejtek inzulinérzékenységét. A vércukrát nem érdemes evés után mérni (vagy teljen el legalább 2 óra). AZ éhgyomri érték pedig nem is olyan rossz. Ami az elgyengüléseit és lábfájdalmát illeti, arra nehéz így látatlanban reagálni. Annak lehet érrendszeri, de idegrendszeri oka is, mely akár a cukorbetegség következménye is lehet (hisz nem tudom mióta áll fenn és milyenek voltak az elmúlt hónapokban, években a vércukorszint értékei). Lehet, azonban a cukorbetegséghez társult más betegség (vérnyomásprobléma, érelmeszesedés, visszeresség vagy neuropátia).
Ezek kivizsgálásának irányába lenne érdemes elmenni, mert vaktában nehéz tanácsot adni.
Közös nevezőként azonban felhívnám a figyelmet a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelére (Super Citrus C 2x1), ugyanis a sejtek cukor és C-vitamin felvétel kapcsolatban áll egymással. Ezért tartósan emelkedett vércukorszint, relatív C-vitamin hiánnyal jár együtt.
E mellett nem győzöm eleget hangoztatni a zöldségdús étrendet és a gyümölcsfogyasztás visszaszorítását, melyekből gyorsan szabadul fel a cukor, épp ezért csak heti 1-2-szer fogyaszthatja azokat.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-09 12:56:25
Kedves Dr. Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen vitaminokat javasol nekem. Igazából hízni szeretnék, 46 kiló vagyok és 165 cm, nagyon szeretnék 50-55 kiló körüli súlyt elérni, de sehogy sem megy. Rendesen táplálkozom, nem túl sokat, de nem is keveset.
Hoffmann Dóra
Válasz 2007-09-11 08:08:44
Kedves Dóra!

Problémájával nincs egyedül, és valóban csak az ellenkező véglet az, amiről áradnak felénk az információk. Sokszor a felpörgetett anyagcsere (akár kisfokú pajzsmirigytúlműködés) áll a háttérben, de lehet alkati is a dolog. Azonban ha alkati is, bizonyos fokon túl a soványság is egészségügyi probléma.
Sokszor beszélünk a bélflóra épségének fontosságáról az immunrendszer kapcsán, de ennek ez esetben is nagy jelentősége van. A bélflóra épsége meghatározza ugyanis a bél egészséges működését, és kihat az emésztőenzimek termelésére is. A nem rendesen megemésztett táplálék ugyanis nem tud jól felszívódni, és így beépülni sem.
Épp ezért Önnek valamilyen probiotikumra (Bioflora, vagy Filt Line All in 1000 joghurtra), illetve emésztőenzim pótlásra (Super Enzymes) lenne szüksége. E mellett egy mérsékelt összetételű multivitamint is ajánlok, de semmiképp sem nagy dózisút, mivel az Ön anyagcseréjét nem érdemes tovább pörgetni. Erre talán a Natures-One-a Day, vagy a FitLine Basic lenne jó. Egyébként ez utóbbi a szükséges probiotikumokat is tartalmazza.
Fontos továbbá a megfelelő mennyiségű hidegen sajtolt olajok fogyasztása, és a sok zöldség (főleg spenót, brokkoli, avokádó), melyek a közhiedelemmel ellentétben akár a húsoknak megfelelő arányban is tartalmaznak fehérjét.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-08 20:56:37
Kedves Dr. ÚR.NAGYON PATTANÁSOS AZ ARCOM ÉS FÁJ IS. MIT HASZNÁLJAK,SOK MINDENT KIPROBÁLTAM MÁR.KÉREM SEGÍTSEN.ÜDVÖZLETTEL
névtelen
Válasz 2007-09-11 08:07:36
Kedves kérdező!

Mindenképp méregtelenítésre és lúgosításra lenne szüksége. E mellett pedig a bőr felépülését elsegítő telítetlen zsírokra lenne szüksége.
Próbálja ki az opimal settet és a herbaslim teát. E mellet pedig az omega 30+ nevű készítményt ajánlom. Illetve egyen sok nyers zöldségsalátát jó sok extraszűz olíva olajjal megöntözve.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-07 22:39:59
KEDVES DOKTOR ÚR! PATTANÁS,SZŐRÖK,RENDSZERTELEN MENZES,UH ALAPJÁN PCOS-T ÁLLAPÍTOTTAK MEG.TÖBBSZÖR VOLT SÚLYOS HYPOGLIKÉMIÁS ROHAMOM.AZ IR OKOZHATJA?A TERHELÉSES VÉRCUKORVIZSGÁLAT EREDMÉNYE: ÉHGYOMRI:3.5MMOL/L 30P:8.8 60P:7.6 120P:1.7 180P:3.1 210P:3.7 EZEK AZ EREDMÉNYEK UTALHATNAK INZULINREZISZTENCIÁRA?VAGY MÁS BAJ LEHET? BIZTOS HOGY EZ PCOS?
BMI:19 A METFORMIN SEGÍTHET VAGY RONTHAT A HELYZETEN?
KÖSZÖNÖM. ÜDV: A
Válasz 2007-09-11 08:06:45
Kedves A.!

A PCOS kapcsolatban áll a cukoranyacsere-zavarral, bár az összefüggés mibenléte még nem ismert. Épp ezért a Metformint akkor is szokták adni, ha a cukoranyagcsere rendben van. Az ön terhelésének az eredménye, inkább egy fokozott inzulinválaszra utal, ezért ment a normális szint alá vércukorszintje a 2. órában. Ez lehet az oka a napközben jelentkező sóvárgásainak, vagy hangulatváltozásainak is (ha vannak ilyenek). Ezt pontosan azonban csak az inzulinszint meghatározásával lehetne megtudni. A fokozott inzulinválasz lehet, egy már meglévő rezisztencia oka, melyet a szervezet így próbál áttörni.
A PCOS diagnózisát nem a fentiek, hanem a női nemi hormonprofil és a petefészek ciszták jelenléte alapján (ha vannak) állítják fel.
Jó lenne az összes leletet ismerni. Ha PCO szindrómája van, akkor azonban a Metformin jó választás, és képes javítani a tüneteit.

Üdvözlettel,

Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-07 17:15:49
Kedves Doktor Ur! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy kisgyermekeknek miért ártalmas és mit okozhat a meleg gyógyviz, ugyanis én erről a napokban hallottam és kisfiunkat elég gyakran vittük meleg- gyógyvizbe.Érhette a valamilyen károsodás. Köszönöm válaszát: Üdvözlettel: Irma.
névtelen
Válasz 2007-09-11 08:05:54
Kedves Irma!

Kisgyermekek a keringésváltozásokra még csak a szív frekvenciájának növelésével tudnak reagálni. Épp ezért a meleg-víz által okozott értágulat nagyon felpörgetheti a pulzusukat. Ezen kívül mivel fürdőkbe sok beteg ember jár, érdemes vigyázni nehogy összeszedjenek valami nyavaját, ugyanis bizonyos fertőzések krónikussá válva maradandó károsodásokat is okozhatnak.
Kérdésére azonban mégis az a válaszom, hogy nyugodjon meg, mert a fentiek nem hosszútávú hatások. Tehát nem okozhatott bajt gyermekének.
Azonban érdemes odafigyelni, hogy nagyon meleg vízbe ne vigye őt.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-07 14:43:22
Kedves Doktor Úr!
Solomon Mária vagyok, a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének (www.csango.ro)szociális felelőse. Azoknak az embereknek szeretnénk segiteni akik elzárt, messze a várostól levő falvakban laknak és csak akkor mennek orvoshoz ha már nem tudják elviselni a fájdalmat. Ő nekük szervezők azt a programot aminek a keretein belül meg mérjük a: vércukrot, vérnyomást, súlyt és eddig a koleszterint is. A kérdésem: kell-e, (érdemes-e) mérni (a tesztekcsikok nagyon drágák )a koleszterint, ha igen hány éves kortól, és mérjük a triglicerideket is? Sok irást olvastom a koleszterin \"ártalmairól\". Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel Solomon Mária.
Mária
Válasz 2007-09-11 08:04:32
Kedves Solomon Mária!

A kérdése nagyon kényes. A koleszterin- és triglicerid-szint vizsgálatszerű szűrése egyre elfogadottabb, mivel emelkedésük sok betegség rizikófaktora. A koleszterinszint csökkentése azonban inkább életmódi kell hogy legyen. A koleszterin anyagcsere zavarai ugyanis sok okra vezethetők vissza. Fontos ebből a szempontból a táplálkozás, és az egyéni anyagcsere is. Sulykolják belénk az olajjal való sütés-főzés fontosságát, azonban a kereskedelemben kapható finomított olajok nagyon károsak a maguk transzzsírtartalmánál fogva. Ezek a káros zsírok egyébként a hidegen sajtolt olajokból is felszabadulnak, ha sütésre használják őket. Tehát sütni jobb zsírral vagy vajjal, mint olajjal. De megfelelő mennyiségű jó olajat is kell, nyersen a szervezetbe vinni, amit sok nyers zöldség mellett nem is nehéz megvalósítani. A margarint pedig felejtsük el. És ami még nagyon fontos az a rostdús táplálkozás, illetve Mária- vagy homoktövis rendszeres fogyasztása a májanyagcsere fokozására. Ez az az üzenet, amit fontosabb betartani a koleszterin-anyagcsere épen tartására, mint bármi mást.
A fenti javaslat, azonban mindenki számára fontos, bármilyen is legyen a koleszterin szintje. A szűrés eredménye viszont általában a koleszetrin csökkentő szerek felírása amik szintén sok káros hatást okoznak. Csökkentik a Q10 termelődését is, illetve beleavatkoznak az agyi idegsejtek koleszterinanyagcseréjébeis, és Alzheimer szerű tüneteket válthatnak ki. Épp ezért jobb őket kerülni, bár ez a kijelentésem szögesen ellenkezik az akadémiai orvoslás álláspontjával.
Így kérdésére a válaszom, hogy én nem mérném, de a döntés nem az én kezemben van. Ha pedig mérném, inkább életmódi tanácsokat hangoztatnék, az orvosi beavatkozás ellenében.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-07 09:09:27
Szeretném kérdezni, hogy 8 éves gyermeknek lehet-é adni tengeri alga chlorella,vagy spirullina növényi készitményt téli időszakban vitaminpótlásra,igen sok vitamin és ásványianyag tartalmuk miatt,nem-e káros a gyermeknek, ha lehet és melyik készitményt.Valamint adható-e az omega 3 g
névtelen
Válasz 2007-09-11 08:03:29
Kedves Kérdező!

A chlorella és spirulina bajt nem okoz. Inkább magas jódtartalma miatt kell odafigyelni azoknak, akiknek a jódbevitel kockázatos (terhesség, pajzsmirigy túlműködés). Vitaminpótlásra talán nem ezt választanám, de nem árt vele a gyermeknek. Omega 3 bármely korban szedhető, ha a gyerek le tudja nyelni a kapszulát. Az idegrendszer fejlődése miatt ugyanis nagyon jó, sőt viselkedészavarokban is hatásos.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Kérdés 2007-09-07 07:29:42
KEDVES DOKTOR UR!
A MI PROBLEMANK AZ HOGY NAGYON SZERETNENK EGY KISBABAT DE SAJNOS NEM JON OSSZE!
A FERJEM EGY ZARKOZOTT TIPUS ES NEM IGAZAN SZERET ERROL A TEMAROL BESZELNI!
A PROBLEMA AZ HOGY NEKI NINCS MAGOMLESE ES EZ SAJNOS MAR REGOTA IGY MUKODIK.(O 42 EVES EN 36)!NEM TUD ELJUTNI SZERETKEZES KOZBEN A CSUCSRA, AMI TERMESZETESEN OT NAGYON BANTJA!HA TUDNA AJANLANI VALAMIT AMI MEGOLDANA A MI PROBLEMANKAT! KOSZONETTTEL! VAROM SEGITO VALASZAT!
ENYKO
Válasz 2007-09-10 11:29:42
Kedves Enikő!

A probléma megoldása mindenképpen szakember segítségét kívánja meg. Először egy alapos urológiai kivizsgálásra lenne szükség, és ha ott minden lelet negatív, akkor lelki eredetű okok után kell kutatni.

Üdvözlettel,
Dr. Gulyás Tamás
Tegye fel kérdését 
Kérdés:
Aláírás:




www.vitaminsziget.com © 2007-2019 - Minden jog fenntartva

MasterPass