Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A Massachusetts Egyetem kutatói úgy találták a vizsgálataik során, hogy a diétás kóla, üdítő fogyasztása a gyermekek körében növeli az elhízás, cukorbetegség, szívbetegség kockázatát.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A "light" étel-ital túlevéshez vezet

"Amit a kutatásainkból megtudtunk, annak alapján kijelenthetjük, hogy ahhoz, hogy ne hízzanak el, a gyerekeket egészséges, kiegyensúlyozott étrenden kell tartani, ami a napi tevékenységükhöz elegendő kalóriát ad, és nem csökkentett kalóriájú, kalóriaszegény ételeket - italokat kell adni nekik" - mondják az Alberta Egyetem kutatói.

Gondosan kidolgozott kísérleteikkel megvizsgálták, milyen hatással vannak fiatal patkányokra a csökkentett kalóriatartalmú élelmiszerek és italok.

Arra az eredményre jutottak, hogy ha csökkentett kalóriatartalmúval helyettesítik a normális élelmiszert vagy italt, az túlevéshez vezet. A normálisan sovány és az elhízás génjét hordozó fiatal állatok egyaránt túlették magukat a kalóriaszegény ételből.

A diétás élelmiszerek és a diétás italok fogyasztása kora gyermekkortól a túlevésre ösztönöz, ezáltal fokozatos súlygyarapodást idéz elő.A kutatók azt a magyarázatot fűzik a dologhoz, hogy az élet korai szakaszában megy végbe egy íz-kondícionáló folyamat, ami azt jelenti, hogy a kölyök élőlény megszokja, milyen ízhez mekkora kalóriafelvétel társul. Ha nap mint nap, rendszeresen csökkentett kalóriájú élelmet kap, az felborítja a szervezete energia-egyensúlyát.

Feltehetőleg ez a magyarázata annak a rejtélyesnek tartott eredménynek, amit a Massachusetts Egyetem kutatói kaptak: úgy találták a vizsgálataik során, hogy a diétás kóla, üdítő fogyasztása a gyermekek körében növeli az elhízás, cukorbetegség, szívbetegség kockázatát.

Forrás: EurekAlert/ Független.hu





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass