Áruház
Otthoni professzionális szépségápolási készülékekForever Slim - ultrahangos zsírbontásDEESS IPL tartós szőrtelenítés Forever Beauty narancsbőr elleni és bőrfeszesítő készülék 3TECH rendszerrelNewa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvenciaVitamin, étrend-kiegészítőAKCIÓ! Vitamin csomagok GYEREK» Multivitamin, Immunerősítő csomagok» Agyturbó csomagok» Probiotikus csomagok» Influenza elleni csomagokAKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT» Allergia csomagok» Energia csomagok» Méregtelenítő csomagok» Stressz csomagok» Szív csomagok» Női alapcsomagok» Férfi alapcsomagok» Agyturbó csomagok» Mozgásszervi csomagok» Influenza csomagok» Fogyókúrás csomagok» Intim csomagok» Probiotikus csomagok» Visszér csomagok» Prosztata csomagokVitamin ÖSSZETEVŐK szerint» A-D vitamin» B vitamin» C vitamin» E vitamin» Antioxidáns» Omega 3 halolaj, lenmagolaj» Q10 koenzimGyerek vitaminok» Kisgyerekeknek» TiniknekVitamin BETEGSÉGEK szerint» Felső légúti betegségek» Immunrendszer» Allergia» Bélbetegségek» Cukorbetegség» Depresszió» Fejfájás és migrén» Férfi problémák» Méregtelenítés» Mozgásszervi, ízületi probléma» Női problémák» Szemprobléma» Szív és érrendszeri probléma» StresszMultivitamin» Felnőtt multivitamin» Gyermek multivitaminGrape Vital Grapefruitmag cseppGrape Vital Bacto Ex természetes fertőtlenítőGyógynövény készítményekGyógygombaProbiotikum, prebiotikumÁsványi anyagok, nyomelemekIzületvédők, csonterősítőkLúgosító Young pHorever Fogyókúra, méregtelenítés» Fogyókúra» MéregtelenítésÉdesítőszer: nyírfacukorBio tea - gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea keverékek» Bio NEUNER'S Vöröstea - Pu-Erh tea - zöld Mate tea - Ginkgo tea» Bio NEUNER'S baba - anya teaAminosavak, fehérjékEgészségvédő, gyógyászati eszközökMágnesterápia ALMAG-01, MAGOFON-01Safe Laser Dr Laser -infra lézerMikroáramú fájdalomcsillapítóInfralámpaÉtelintolerancia tesztPulzusmérő órákVérnyomásmérők Zepter Bioptron lámpaAllergiakezelő HőmérőkBaba-gyerek termékekLégtisztítókInhaláló, ArcszaunaPárásítók AlkoholdetektorokVércukormérőkVíztisztító

Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1118 Bp., Homonna utca 2-4.
 (Budaörsi út 75.),
 Yacht irodaház, I. emelet.
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A Melbourne-i Howard Florey Intézet kutatócsoportja felfedezte, hogy az elme megbetegedéseire is jó hatással van a testi és a szellemi torna.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Új távlatok a skizofrénia kezelésében

A Melbourne-i Howard Florey Intézet kutatócsoportja felfedezte, hogy az elme megbetegedéseire is jó hatással van a testi és a szellemi torna. Javul a tanulási képesség, a memória, az információfeldolgozás, a helyzetnek megfelelő viselkedés képessége – sőt, az agykéregben a betegség következtében létrejött elváltozások is visszaalakulnak.

Olyan, genetikailag módosított egereken kísérletezték ki a módszerüket, amelyek skizofrénia-szerű betegség tüneteit mutatták. Mókuskereket raktak az egerek ketrecébe, és különféle tárgyakat helyeztek el számukra; szaglászni-, nézni-, tapintanivaló érdekességeket. A környezeti változtatások eredményeképpen észlelték a kutatók az egerek skizofrénia-szerű tüneteinek enyhülését, valamint az abnormális agyi jelenségek javulását.

A tudósok úgy gondolják, hogy az egerek skizofréniához hasonló állapota jól modellezheti az említett betegség emberekre jellemző változatát, mert a kísérletek során egy, a hasadásos elmezavar kezelésére használatos gyógyszer szintén hatásosnak bizonyult.

Dr. Hannan, a kutatócsoport vezetője bizakodik, hogy felfedezésük hozzásegíthet olyan újfajta gyógyszerek kifejlesztéséhez, amelyek képesek a környezetgazdagító-hatást utánozni, és ezzel különféle elmebetegségeket gyógyíthatnak, nem csak a skizofréniát.

Dr. Hannan így fogalmaz: "a gyógyszer nem az egyetlen lehetséges megoldás egy elmebetegségre. Az embereknek szükségük van a fizikai és elmebeli aktivitás optimális szintjére, és egészséges táplálkozásra is".

Mindenesetre a kutatócsoport már azonosította azokat a speciális molekulákat, amelyek a környezetutánzó ('enviromimetics') tulajdonságokat hordozzák – ezeknek jelentőségük lehet más, az agy működését érintő megbetegedésekben is.

Korábbi kísérleteikben a mozgási és a tanulási-emlékezési képességek romlásával járó Huntington betegségnél figyelték meg a fizikai és szellemi tornának a betegség kitörését valamint az állapot romlását elodázó hatását.

Az emberi agy és az egér agya között természetesen jelentős a különbség, ezért még számtalan feladat áll a tudósok előtt, mielőtt kézzelfogható eredmények születhetnek. Afelől azonban semmi kétségünk nem lehet, hogy az ember agyának jót tesz mind a testi, mind a szellemi edzés, valamint az optimálisan ingergazdag környezet. Ezzel nem kell várni, amíg a kutatások véget érnek.

Forrás: Független.hu

2007-08-07

www.vitaminsziget.com © 2007-2017 - Minden jog fenntartva

MasterPass