Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A mozgásra jobban, a helyes táplálkozásra kevésbé figyel oda a magyar családok többsége.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Hogyan étkeznek a magyar családok?

A mozgásra jobban, a helyes táplálkozásra kevésbé figyel oda a magyar családok többsége - derül ki a Nestlé Életmód Központ felméréséből.

A mintegy félezer embert megkérdező kutatás szerint a fiatalok és a felnőttek aktívan keresik a hiteles forrásból származó információkat. A táplálkozást illetően leginkább barátokra és ismerősökre hallgatnak és csak másodsorban fordulnak szakemberhez.

Rámozdulunk a sportra - állapítja meg a felmérés. A 2007 májusában végzett megkérdezések szerint a rendszeres testmozgás egyre több család életében válik a mindennapok részévé. A 80 százalékban női válaszadók egyharmada 45-60 percet mozog naponta. A válaszadók házastársának csupán 32 százaléka jár el naponta vagy hetente mozogni, ami a férfiak alacsonybab sportolási hajlandóságát jelzi.

Jóval kedvezőbb képet mutat a gyerekek hozzáállása a sporthoz: 14 százalékuk naponta végez valamilyen testmozgást.

Az Életmód Központ kérdéseire válaszolók csupán 31 százalékánál volt vásárlási szempont, hogy az élelmiszer egészséges legyen. Egy ötös skálán mérve a legtöbben kevésbé (3) vagy alig (2)fordítanak figyelmet a helyes táplálkozásra, a válaszadók 6 százaléka nem törődik azzal, mi kerül az étkezőasztalra.

A napi háromszori étkezés a válaszadók 45 százalékának szokása. Jóval kevesebb azok aránya, akik naponta négyszer, ötször ülnek asztalhoz. Fő étkezésnek a legtöbben a vacsorát jelölték meg. Fontos információforrás az internet is, amelyet a tévé és a rádió, valamint a magazinok követnek. Az ismerősök, családtagok, barátok tanácsa még lényegesebb.

A felmérés egy margitszigeti hétvégi rendezvényen történt.

Forrás: STOP

2007-07-23





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass