Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Ha a szív megbetegszik, akkor ez a vesékre is kihathat, és megfordítva - mutatták ki amerikai orvosok.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Megbetegíti a szívet a vese

Ha a szív megbetegszik, akkor ez a vesékre is kihathat, és megfordítva - mutatták ki amerikai orvosok.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha valakinek vesebetegsége van, akkor ügyeljen jobban a szívére is, vagy ha szívbetegsége van, akkor elővigyázatosságból a veséit is nézesse meg. Mindehhez nem szükséges más, csupán rendszeres vér- és vizeletvizsgálat. Az orvosok azt szeretnék, ha az emberek számára a vese- és a szívműködésük ellenőrzése is ugyanolyan magától értetődő lenne, mint a koleszterinszint rutinvizsgálata.

A kutatás eredménye összesen több mint ötvenezer amerikai páciens esetének elemzésével született meg. Arra a tényre is fény derült, hogy a krónikus vesebetegek nagy része szívbetegségben hal meg, bár ezt a vesespecialisták szűk köre már évek óta tudta. A vese- és a szívbetegség közti kapcsolat a magas vérnyomással, a cukorbajjal és a stresszel is jól magyarázható, ám a szakembereknek több más elképzelésük is van a két szerv bonyolultabb összefüggéseiről.

A kutatók arra is figyelmeztettek, hogy a krónikus vesebaj alattomos betegség, mert csak a végső stádiumban produkál látványos tüneteket. Ez azt eredményezi, hogy becslések szerint több millió vesebeteg ember él az Egyesült Államokban, de nem is tud róla. A végső stádiumba került - és dialízisre (a vese működésének pótlása) vagy veseátültetésre szoruló - vesebetegek száma húsz év alatt megnégyszereződött, és a fiatalabb korosztály körében is egyre többször fordul elő.

Forrás: hvg.hu >>





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass