Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Két olyan illatanyagot találtak a kutatók, aminek erős altató-nyugtató hatása van.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Altató helyett - lélegezzen be jázminillatot

Német tudósok (Heinrich Heine Egyetem, Düsseldorf) megerősítették az aromaterápia létjogosultságát: megállapították két illatanyagról, hogy ugyanolyan molekuláris mechanizmussal, és ugyanolyan erős hatással rendelkeznek, mint a nyugtatónak, altatónak felírt barbiturátok vagy a propofol. Ezek az illat-összetevő vegyületek oldják a feszültséget, csökkentik a szorongást és elősegítik az elalvást. A kutatók már le is védették a felfedezett vegyületeket.

Sok ember fordul nyugtatókhoz, altatókhoz segítségért. Ezeket írják fel az orvosok a világon a leggyakrabban. Nem veszélytelenek, esetükben a nyugtató hatást a kábító hatástól egyedül az adagolás különbözteti meg.

Többszáz illatanyagot teszteltek a kutatók arra nézve, hogy melyek képesek növelni a saját, belső neurotranszmitter (GABA) gátló hatását. Két olyan illatvegyületet találtak (Vertacetal-coeur és PI24513), amely ötszörösére volt képes fölerősíteni a GABA-hatást. Ezzel olyan erős altató-nyugtató hatást képvisel, mint az ismert gyógyszerek.

Forrás: Science Daily/ Független





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass