Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Kémikusok 15 allergizáló kémiai anyagból minden baba-fürdővízben megtaláltak - legalább hatot.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Allergizáló babafürdetők

A Santiago de Compostela Egyetem kémikusai 15 allergizáló kémiai anyagból minden baba-fürdővízben megtaláltak - legalább hatot.

Kifejlesztettek egy érzékeny mérési módszert az illatanyagok koncentrációjának kimutatására, amivel 15 különböző illatanyag-allergént azonosítottak: szappanokban, gélekben, és különféle higiénés termékekben.

A csecsemők és kisgyermekek, akiknek a fürdővize a vizsgálat tárgyát képezte, 6 hónapos és két éves közötti korúak voltak. Valamennyiük fürdővize szennyezett volt több-kevesebb, de minimálisan 6 allergén vegyülettel. Egy esetben az összes allergén vegyületet megtalálták...

Egyes esetekben az allergizáló vegyi anyagok koncentrációja "extrém magas" volt, meghaladta a 100 ppm-et.

"Ami aggasztó, a kisbabák akár negyedórán át is eljátszanak a fürdővízben, és nem csak a bőrükön át szívódhatnak fel ezek - és más egyéb - vegyületek, hanem belélegezhetik, sőt egyes esetekben lenyelhetik a vízzel őket."

Vitaminsziget.com ajánlása

Gyermeke egészsége érdekében használjon ellenőrzött természetes bio kozmetikumokat (BDIH minősítés), melyek nem tartalmaznak mesterséges tartósító-, szín- és illatanyagokat.

A Logona és a Börlind testápolási termékek, rendelkeznek BDIH minősítéssel, megfelelnek a szigorú minőségi feltételeknek.

Bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják minden termék kímélő természetét. Tovább a csecsemők bőrápolására >>

Forrás: EurekAlert





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass