Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Másfél csészényi meggy elegendő ahhoz, hogy 12 óra időtartamra megnőjön a szervezetben az antioxidánsok pozitív hatása.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A meggy igazi jótétemény az emberi szervezetnek

Már másfél csészényi meggy elegendő ahhoz, hogy 12 óra időtartamra megnőjön a szervezetben az antioxidánsok pozitív hatása, csökkentve azokat a rizikófaktorokat, amelyek gyulladáshajlamot, és ezzel - például - szívbetegségeket - idéznek elő. A kedvező hatás elsősorban a meggyben található öt speciális antocianinnak köszönhető, amelyek a gyümölcs piros színét adják.

A Michigan Egyetem kutatói számoltak be erről a hatásról a Kísérleti Biológusok 2009. évi, New Orleans-i találkozóján.

Kísérleteik során tizenkét egészséges felnőtt ember - 18 és 25 év közöttiek - fogyasztottak el másfél, illetve három csésze mélyhűtött meggyet. A kutatók ezután meghatározott időközönként vér- és vizeletmintát vettek tőlük, és elemezték: megállapították, hogy a gyümölcs antioxidánsai bejutnak a véráramba, és ott 12 órán keresztül jelentős aktivitást fejtenek ki.

Korábbi, állatokkal végzett kísérleteikkel azt is kimutatták, hogy a meggyet is tartalmazó diéta csökkentette a vér koleszterinszintjét, a vérzsír (triglicerid) szintet. Sőt, 14 %-kal kisebb lett a testsúly és kevesebb a hasi hájréteg.

"Igazán remek dolog, ha egy ízletes gyümölcsről derül ki, mennyi kedvező hatással rendelkezik. Ami tovább hangsúlyozza a teljes értékű táplálék fontosságát a napi táplálkozásunkban" - mondta Sara L. Warber, a Michigan Egyetem Integratív Medicina intézetének társ-igazgatója, a kutatás vezetője.

Forrás: EurekAlert /Független





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass