Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Országszerte a jó idő hatására fokozódott a légkör pollenterhelése.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Több a pollen a levegőben - hogyan védekezzünk?

A jó idő hatására fokozódott a légkör pollenterhelése, országszerte a legmagasabb mennyiségben a ciprus- és tiszafafélék pollenje található meg a levegőben - mondta Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón. Ezen fajtákból Győrben, Miskolcon és Szolnokon mértek nagyon magas koncentrációt.

Felerősödött a kőris pollenszórása, jelentősen emelkedett a nyár, a szil és a fűz virágporának mennyisége, ugyanakkor már tetőzött az éger, a mogyoró pollenjének koncentrációja is - ismertette a szakember, hozzátéve: ezen fajták virágzása rövid, de virágzáskor nagy mennyiségű, allergiát okozó virágpor kerül a légkörbe.

Páldy Anna elmondta, Magyarországon minden negyedik ember allergiás, a szénanáthás tüneteket viszont enyhíteni lehet azzal, ha az allergén növény virágzása idején az arra érzékenyek kevesebbet tartózkodnak a szabadban, a reggeli órákban szellőztetnek és gyakrabban mosnak hajat.

Az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózata 19 állomáson monitorozza 32 növény pollen- és két gomba spórakoncentrációját a levegőben. A pollencsapdák 60 kilométeres körzetből gyűjtik be a polleneket.

Forrás: MTI/STOP





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass