Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Egyre több fiatal tartozik az energiaital-függők táborába.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Az új generáció kávéja: az energiaital

A Montreal Egyetem egészség- és táplálkozástudományi kutatójának szavai ezek: az új generáció kávéja - az energiaital. A táplálkozástudós figyelmeztet, hogy egyre többen fogyasztják az energiaitalokat, és egyre fiatalabbak tartoznak az energiaital-függők táborába. Már 12 éves kor alatti gyerekek is isszák, edzés előtt.

Pedig az energiaital nem való sem sportolóknak, sem gyerekeknek. Az energiaitalok ugyanis rengeteg cukrot és emellett koffeint tartalmaznak. A túl sok cukor miatt az energiaital nem elégíti ki megfelelően a szervezet folyadékigényét. A koffein nem feltétlenül javítja a fizikai teljesítményt, sőt, nagyobb mennyiségben kifáradást és folyadékvesztés miatti kiszáradást okozhat.

A nagy adag koffeintől emelkedhet a vérnyomás, heves szívdobogást okozhat, ingerlékenység és szorongás léphet fel, de fejfájás és álmatlanság is bekövetkezhet. Napi két doboz energiaitalnál többet fogyasztani nem ajánlatos.

Ezt a tanácsot azonban a fiatalok nem fogadják meg. Sőt: a 18 - 24 éves korosztály fele arról számol be, hogy szívesen fogyasztja az energiaitalt alkohollal - vodkával - keverve, a figyelmeztetések ellenére. "Amikor valaki túl sok alkoholt fogyaszt, forog vele a világ és fáradtnak érzi magát. Az energiaitalok kioltják ezt a figyelmeztető jelzést" - magyarázza a kutató. "Ezért az illető jól érzi magát, nem veszi észre magán, hogy már részeg, és folytatja az ivást."

Forrás: EurekAlert/ Független





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass