Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A csipkebogyó újraépítheti az artritisz által tönkretett ízületi szöveteket.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Fájdalma van? Használjon csipkebogyót!

A csipkebogyó egyik összetevője védi, sőt újraépítheti az artritisz által tönkretett ízületi szöveteket - közölték dán kutatók egy római konferencián.

Kaj Winther, a Koppenhágai Egyetem kutatójának vezetésével a csipkebogyóban lévő egyik fehérje gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták. Úgy találták, hogy a fájdalmas artritisszel, ízületi gyulladással élők a csipkebogyó-kivonat szedése után jobb hangulatba kerültek, jobban aludtak, energikusabbnak érezték magukat. A kutatók szerint a kivonat védi az érzékeny porcokat, sőt vélhetően segíti regenerációjukat is.

A római világkonferenciát a Nemzetközi Oszteoartritisz Kutatótársaság tartotta. Az oszteoartritisz, az ízületi gyulladás leggyakoribb formája, jelenleg nem gyógyítható, az élet során súlyosbodó folyamat. Az érintettek szteroid vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapítókat szednek állapotuk könnyebb elviselése érdekében. A csipkebogyóban lévő aktív hatóanyag természetes alternatívát kínál az élethosszig tartó gyógyszerezéssel szemben - olvasható a LiveScience című online tudományos magazinban.

Forrás: MTI/STOP





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass