Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Liftezés helyett a lépcsőt válassza!

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A lépcsőzés életet menthet!

Ha valaki a munkahelyén liftezés helyett a lépcsőt választja, már három hónap alatt látványosan egészségesebb lesz - mutatták ki svájci kutatók.

A genfi egyetemi kórház szakemberei az intézmény hatvankilenc munkatársán vizsgálták meg a rendszeres lépcsőzés hatását. Tipikusan ülő életmódot folytató kollégáikat kérték meg, hogy három hónapon át ne szálljanak liftbe, hanem minden alkalommal használják a lépcsőt, akár fel, akár le kell menniük az épületben.

A kísérleti alanyoknak kisebb lett a derékbőségük, a vérnyomásuk és a zsírszöveteik mennyisége, egyszóval jelentősen fogytak, valamint alacsonyabb lett a koleszterinszintjük is, tehát a szív- és érrendszeri betegségek kockázati faktorai ellen hatékonyan vették fel a harcot ezzel a pofonegyszerű módszerrel.

A vizsgált személyek a három hónap alatt annyival lettek fittebbek, hogy ezzel a bármiféle okból történő korai halál kockázatát mintegy 15 százalékkal csökkentették.

Ha az emberek csupán ennyit tennének saját érdekükben, ez már hatalmas javulást jelentene a közegészségügyben - mutattak rá a szakemberek.

A kutatásról az Európai Kardiológiai Társaság éves tanácskozásán számoltak be, megjegyezve, hogy további nagyobb kutatásokra is szükség lesz a témában.

Forrás: STOP/Reuters





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass