Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A kedvező hatás a kakaóban található flavonoidoknak köszönhető.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A kakaó serkenti az agyműködést

Számos cikk jelent meg arról, hogy a csokoládé és a kakaó egészséges, csökkenti a vérnyomást, javítja a cukorbetegek állapotát, segíti a szervezet regenerálódását, csökkenti a vérrögképződést. Most egy csokoládégyártó cég által támogatott vizsgálat azt állítja, hogy ígéretesnek tűnik az agy vérellátásának javításában is.

A kedvező hatás a kakaóban található flavonoidoknak köszönhető, melyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása ismert. Védik a sejteket és a szöveteket a károsodástól, és így végső soron a szívbetegség és a rák ellen is, az egész szervezetben serkentik a véráramlást és karbantartják az ereket, továbbá lassíthatják az agytevékenység öregedéssel járó hanyatlását.

A vizsgálatban 34 egészséges 59-83 éves személy vett részt, az átlagéletkor 72 év volt. A résztvevők egyike sem dohányzott, nem volt cukorbeteg, és nem szenvedett magas vérnyomásban.

Napi kétszer fogyasztottak egy speciális kakaót, a csoport egyik fele flavonoidokban gazdag italt kapott (450 mg), a másik csoport kakaója viszont mindössze 18 mg flavonoidot tartalmazott. A kutatók ultrahangos vizsgálattal mérték az agy véráramlását. Egy hét elteltével a kezelt csoportnál 8 százalékkal nőtt a véráramlás, két héttel később már 10 százalékos volt.

A kutatók szerint a flavonoidok ígéretes szerepet játszhatnak a stroke vagy a demencia gyógyításában is.

Forrás: WebMD/InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass