Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Kampányt hirdettek a folyékony szappan ellen.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A folyékony szappan szennyezi a környezetet?

A szilárd szappanok gyártói kampányt hirdettek a folyékony szappan ellen. Meggyőződésük, hogy az ilyen kéztisztító tipikusan túlcsomagolt termék, mert használatához tetemes mennyiségű műanyag alkatrész kell, amelynek a gyártása energiafaló, ráadásul a flakon nehezen bomlik el.
A kézzel készített, friss, tartósítószer nélküli szappanok szennyezik legkevésbé a környezetet, ráadásul tudni lehet, hogy mi van bennük. A vevő a folyékony kéztisztító esetében nemcsak a töltőanyagért fizet, hanem az adagolóért is, és ez a probléma akkor is fennáll, ha utántöltőt is vásárol a vevő - állítja az egyik, Magyarországon is jelenlévő brit kozmetikai márka képviselője.
A folyékonyszappan-gyártók azonban nem sokat törődnek mindezzel. Az is megesik, hogy ugyanaz a cég gyárt hagyományos szappant és folyékonyt is. Ez utóbbit sokan higiénikusabbnak tartják - főleg kórházakban, közösségi helyiségekben, éttermekben - mint a szilárdat.
A folyékony - sokszor fertőtlenítőt is tartalmazó - szappanok első használói az egészségügyi dolgozók voltak, aztán terjedtek el a kis adagos flakonok a háztartásokban.
Az ilyen szappan ma már gyakran része egy-egy új kompozíció választékpalettájának - sokszor ugyanabból a rafinált összetevőjű, aromásított, illatosított termékből készül golyós dezodor, stift, spray, tus- és habfürdő egyaránt.
A gyártók és kereskedők meggyőződése, hogy a piac állandóan az újdonságokat várja, szerintük ez élénkíti a keresletet. Mindig újabb és újabb, a trendnek megfelelő összetevőt "kell" tartalmazni a kozmetikumoknak. Ezért egyre gyakrabban rukkolnak ki új termékcsaláddal, amelynek más egy kicsit az illata és a külseje, mert ez csábít a vásárlásra és növekszik az eladásból származó haszon.
Forrás: MTI/STOP




www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass