Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Zöldtea segít megelőzni a szívproblémákat.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A zöldtea véd a szívbetegségektől

Napi néhány csésze zöldtea segít megelőzni a szívproblémákat - közölték görög kutatók.

A zöldtea fogyasztásának már eddig is sok előnyös hatására derült fény, csökkenti például egyes rákfajták kockázatát. Athéni kutatók most megjelent tanulmánya szerint a zöldtea javítja a vér áramlását és az artériák ellazulási képességét.

Az előnyös egészségügyi hatást a zöldteában lévő flavonoidok jelentős mennyiségének tulajdonítják. Ez az antioxidáns tulajdonságú vegyületcsoport a kakaóban, paradicsomban és a szőlőben is megtalálható.

Haralambosz Vlahopulosz vezetésével a görög kutatók tizennégy önkéntessel itattak vagy zöldteát, vagy koffeines oldatot, vagy forró vizet három alkalommal, majd mérték az erek belsejét bélelő endotél sejtek működését. Az endotél sejtek azok, melyek segítik az artériák ellazulását és megkönnyítik a vér áramlását.

A mérések szerint a zöldtea kedvező hatása már 30 percen belül jelentkezett. Az European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation című egészségügyi szaklapban most publikált tanulmányukban a zöldtea fogyasztásának rövidtávú előnyeit közlik a kutatók, ám Vlahopulosz elmondása szerint a szívvédő hatás hosszan tart, amint azt újabb vizsgálatai bizonyítják.

Forrás: MTI/InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass