Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Újabb aggasztó kérdéseket vetett fel....

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Mégis károsak a mobiltelefonok?

Újabb aggasztó kérdéseket vetett fel egy belgiumi kutatás a mobiltelefonok és a WiFi-hálózatok által kibocsátott elektromágneses hullámok egészségre gyakorolt hatásairól.

A löweni katolikus egyetem egy kutatója patkányokon végzett kísérletek alapján megállapította: azoknak az állatoknak a körében, amelyek hosszabb időn keresztül voltak kitéve elektromágneses hullámoknak, jelentősen emelkedett a halálozási arány. A kísérletben részt vevő patkányoknál továbbá memóriazavarokat és az immunrendszerért felelős fehér vérsejtekben kimutatható elváltozásokat tapasztaltak.

Dirk Adang, a löweni egyetem doktorandusza azt vizsgálta, hogyan viselkednek azok a patkányok, amelyeknek szervezetét 18 hónapon keresztül különböző erősségű elektromágneses hullámok érték azokhoz az állatokhoz képest, amelyeket egyáltalán nem értek hullámok.

Adang konzulense szerint vitathatatlan az összefüggés az elektromágneses hullámok és a megnövekedett halálozási arány között. A professzor szerint ugyanakkor óvatosan kell értelmezni a kutatás eredményeit, és nem lehet egyértelműen hasonló következtetést levonni az emberekre vonatkozóan. Adang kísérlete mindenesetre újabb szempontokat vethet fel további kutatások számára.

Forrás: MTI/InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass