Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Ha a biztonsági gyermekülést a hátsó ülésen középre helyezzük el, akkor majdnem felére csökken...

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A biztonságos gyermekülés

Ha a biztonsági gyermekülést a hátsó ülésen középre helyezzük el, akkor majdnem felére csökken a csecsemő vagy kisgyermek sérülésének veszélye – állítja egy új kutatás.

16 USA-beli állam autóbaleseteinek adatait összegezve kutatók arra jutottak, hogy a 3 évesnél fiatalabb gyerekek 43 százalékkal kisebb eséllyel sérülnek meg baleset esetén, ha az ülésük a hátsó ülés közepére volt rögzítve, mint ha valamelyik oldalon ültek. A szakértők ezért azt javasolják, hogy a szülők középre rögzítsék a biztonsági gyermekülést.

Sajnos a kutatók azt tapasztalták, hogy a gyereküléseknek csupán 28 százaléka volt középre rögzítve a baleset időpontjában, mivel az ülést sokkal egyszerűbb valamelyik oldalra rögzíteni, ráadásul a középre helyezett gyermekülés mellé már alig fér be valaki más is az ülésre.

A kutatás során egyébként 4790, 1998 és 2006 közt történt balesetet vizsgáltak meg, melyekben 3 éves és fiatalabb gyermekek is érintettek voltak. A gyerekek 41 százalékának ülése jobboldalt, 31 százalékuké baloldalt volt rögzítve az autó hátsó ülésén, a középső rögzítés volt a legkevésbé népszerű, ám a legbiztonságosabb: a középen ülő gyermek jobban védve van egy oldalról érkező ütközés esetén. Forrás: www.reutershealth.com/ Ideál





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass