Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az amalgámtömésben található higany mérgező lehet gyermekekre és a...

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Az amalgámtömés esetleges veszélyei

Az amalgámtömésben található higany mérgező lehet gyermekekre és fejlődő magzatokra, ismeri el az FDA. Szakemberek szerint nincs rá bizonyíték, hogy a fogtömés káros, de arra sincs, hogy a fele részben higanyt tartalmazó tömések teljesen ártalmatlanok lennének.

Az FDA véleménye sokat változott e tekintetben, a frissített honlap szerint: „A fogászati amalgámtömések higanyt tartalmaznak, ami a fejlődésben levő gyermekek és magzatok idegrendszerére neurotoxikus hatással lehet.”

A továbbiakban ezt írják: „A várandós nők, és azok, akiket valamilyen betegsége fokozottan érzékennyé tesz a higanyra, köztük azok, akiknek a higanyterhelése már magas szintű, ne kerüljék a fogászati kezelést, de beszéljék meg a lehetőségeket orvosukkal.”

A változtatás azért került fel az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának honlapjára, mert a higanyterhelés miatt aggódó fogyasztóvédők pert indítottak, és az FDA a per elkerülése érdekében változtatott korábbi álláspontján.

Az FDA azt is megígérte, hogy egy éven belül kidolgozza a szabályzókat az amalgámtömések ügyében, és pontosan meghatározza, milyen figyelmeztetést kell kapniuk a fogyasztóknak a fogorvosuktól, illetve orvosuktól.

Az FDA szakértői testülete aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a népesség egyes csoportjai különösen fogékonyak lehetnek a higanynak az idegrendszerre gyakorolt hatására, és ezeket a hatásokat már igen kis mennyiségű higany esetében is érzékelhetik.

A szakértők kijelentették azonban, hogy nincs vészhelyzet, és nincs ok arra, hogy a várandós nők eltávolíttassák már meglevő töméseiket.

– Legjobb tudomásom szerint nincs klinikai bizonyítéka annak, hogy embereknél az amalgámtömés kárt okozott volna – mondja a szakértői testület társelnöke –, de a kár gyanúja elméletileg megalapozott.

Forrás: InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass