Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A megfelelő táplálkozás az elsődleges eszköz a fogromlás ellen, nem a fogkefe - mondja az orvos-természetgyógyász. A fogkefe és a szájhigiénia nem fölösleges dolog, de csak a jó táplálkozás igazán hatékony.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Fogromlás ellen a hatékony a megfelelő táplálkozás

A megfelelő táplálkozás az elsődleges eszköz a fogromlás ellen, nem a fogkefe - mondja az orvos-természetgyógyász. A fogkefe és a szájhigiénia nem fölösleges dolog, de csak a jó táplálkozás igazán hatékony a fogak egészségének megőrzésében.

Kellemetlen, fájdalmas, ha kilyukad a fog, de ez még nem minden. Elmegyünk a fogorvoshoz, kifúrja, betömi a fogat, mint száz évvel ezelőtt, ezzel azonban semmi sincs megoldva. A fogromlás a szervezet egész rendszerének betegsége.

Ha kilyukad a fog, azt jelenti, hogy a betegségokozó baktériumok eséllyel támadják az immunrendszerünket.

Miért nem megoldás a fogtömés, gyökérkezelés?

A fogaink belseje, a dentin nem tömör anyagból van. Mikroszkopikus méretű csövecskék vannak benne, amelyek az egészséges fogak belsejében tápláló oldatot keringetnek. Egyetlen, elülső metszőfogban, például, több, mint négy és fél kilométer hosszú a "csővezeték"...

Amikor egy fogat gyökérkezelnek, a folyadék eltűnik, helyét elfoglalják a baktériumok. Az antibiotikumok sem tudnak segíteni, mert az elhalt fog belsejében a több kilométer hosszú mikroszkopikus "csőhálózatban" nagyon jó rejtekhelyet találnak maguknak a baktériumok. És a véráram útján tovább terjeszkedhetnek a szervezetben.

Dr Weston A. Price, a táplálkozástudomány úttörője az 1900-as években tanulmányozta a bennszülött törzsek táplálkozását és krónikus betegségeit, beleértve a fogbetegségeket is.

Megállapította, hogy a bennszülött törzsek tagjai csaknem teljes mértékben mentesek voltak a fogromlástól, ínybetegségtől csakúgy, mint a krónikus szív- és más szervi betegségektől, ízületi és bőrbetegségektől.

Természetesen, nem ismerték sem a fogkefét, sem a fogselymet vagy a fogkrémet, sem a gyökérkezelést és a fogtömést. De amikor megismerték és élni kezdtek a civilizált élelmiszerekkel, és ők is ettek cukrot és fehér lisztet, tökéletes fogaik kezdtek tönkre menni.

A szájhigiénia nem haszontalan dolog, de a táplálék az elsődleges a fogak megőrzésében.

A bennszülött törzsek táplálékában az alábbi jellemző vonásokat találta az orvoskutató:

  • Természetes, mindenféle ipari feldolgozástól mentes (tartósító, ízfokozó, aroma- és színezőanyagoktól, mesterséges édesítő anyagoktól mentes) organikus ("bio") élelmet fogyasztottak,
  • Cukrot egyáltalán nem fogyasztottak, legfeljebb olykor kevés mézzel vagy juharsziruppal ízesítették az ételüket,
  • Helyben termesztett, szezonnak megfelelő élelmet ettek,
  • Pasztőrözetlen tejtermékeket, fermentált (tejsav-baktériumok által erjesztett) tejtermékeket, fermentált szójatermékeket (miszo, tamari szójaszósz, natto) és fermentált zöldségfélét (savanyúkáposzta, kovászolt uborka) ettek,
  • A táplálékuk legalább egyharmadát nyersen fogyasztották.

És végül: a bennszülöttek diétája vagy tízszer annyi omega-3 zsírsavat tartalmazott, mint a mai civilizált étrend, és messze kevesebb növényi olajat (omega-6 zsírsavat), amit ma olyan bőséggel fogyasztunk.

Ezeknek a vezérelveknek az alapján egészségesen tarthatjuk fogainkat - ígéri az orvos-természetgyógyász, Dr. Mercola.

Forrás: Mercola.com /Független





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass