Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A nők és férfiak étkezési szokásairól talán az eddigi legnagyobb felmérést végezték el Amerika tíz államában, 14 ezer állampolgár telefonos kikérdezésével.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Nők és férfiak étkezési szokásai

A nők és férfiak étkezési szokásairól talán az eddigi legnagyobb felmérést végezték el Amerika tíz államában, 14 ezer állampolgár telefonos kikérdezésével.

A felmérés eredménye alátámasztotta azt a közvélekedést, hogy az étkezésben a férfiak és a nők teljesen különbözőek, vagyis míg a férfiak általában több húst esznek, mint a nők, addig a nők több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak a férfiaknál.

Ám akadtak meglepetések. A férfiak étrendjében gyakoribb a spárga, a kelbimbó, a borsó, a földimogyoró. A szakemberek nem találtak magyarázatot arra, hogy a férfiak miért esznek több spárgát, mint a nők.

Továbbá az erősebb nem több fagyasztott pizzát, hamburgert és mexikói ételt eszik. Ezzel szemben a nők több tojást, joghurtot és friss hamburgert fogyasztanak a férfiaknál.

A férfiakra jellemző a lágy tojás és a nem eléggé megsült hamburger fogyasztása, noha a szakemberek szerint mindkettő kockázatot rejt magában, mert könnyebben lehetnek szennyezettek, s ez megbetegedést okozhat.

A nőkre viszont egyetlen kockázatos étel fogyasztása jellemző az Egyesült Államokban: a nyers lucernacsíráé. Ezt a terméket az utóbbi másfél évtizedben többször hozták összefüggésbe ételmérgezéses esetekkel.

Forrás: MTI/InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass