Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Átlagosan kétszer annyi pollen van már most a levegőben, mint az elmúlt évben ebben az időszakban, a pollenszezon pedig korán, január végén elkezdődött a mogyoró virágzásával.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kétszer annyi pollen van a levegőben, mint tavaly

Átlagosan kétszer annyi pollen van már most a levegőben, mint az elmúlt évben ebben az időszakban, a pollenszezon pedig korán, január végén elkezdődött a mogyoró virágzásával - mondta Apatini Dóra, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Aerobiológiai Hálózatának munkatársa szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján.

Apatini Dóra elmondta: az allergiás betegek - akiknek száma hivatalosan 200 ezerre tehető - 11-25 százaléka érezheti meg a korai pollenszezont; ennyien allergiásak a most virágzó mogyoró és égerfa pollenjére.

Az országban elsőként a Dél-Dunántúlról és a Nyugat-Dunántúlról jeleztek akkora pollenmennyiséget, amely már allergiás tüneteket okozhat. Az ország 19 mérőállomásáról a mogyoró, az éger és a tiszafafélék, valamint a nyár és a kőris pollenjét regisztrálták.

A tavaszi fák magasabb pollenkibocsátása Apatini Dóra szerint a melegebb, de változatosabb időjárás miatt van; a fák virágzásához fontos, hogy legyen fagyos időszak is, ami idén január elején bekövetkezett, a napokban pedig az átlagnál melegebb van, ami elősegíti a fák gyorsabb virágzását.

Forrás: MTI/InforMed





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass