Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Úgy tűnik, nem árt jobban agyunkba vésni a régi mondást: „Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus!” – ha nem akarunk túlsúlyosak lenni.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A reggeli megóv a későbbi hízástól

Úgy tűnik, nem árt jobban agyunkba vésni a régi mondást: „Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus!” – ha nem akarunk túlsúlyos középkorúak lenni.

A legújabb kísérletek szerint ugyanis, ha a reggelink a legbőségesebb, és a nap további részében egyre kevesebbet eszünk, megelőzhetjük a korral jelentkező hízást. A cambridge-i Metabolikus Tudomány Intézetének kutatói 6764 férfit és nőt vizsgáltak, 40 és 75 év közöttieket, akiknek testi állapotát a teszt kezdetekor és átlagosan 3,7 évvel később is felmérték.

A résztvevőknek az elején egy hétnapos étkezési naplót kellett vezetniük, amelyben egyéb életviteli adatok is szerepeltek, például a sportolási szokások, a dohányzás stb. Habár az idő múlásával minden alany súlya gyarapodott, azok szedték fel a legkevesebb kilót, akik a napi kalóriaadagjuk zömét reggelire fogyasztották. Az a csoport, aki a napi kalóriamennyiség 22–50%-át vette magához reggelire, a teszt végére átlagosan 0,79 kilót hízott.

A másik csoport viszont, akik csak 11%-át fogyasztották a napi kalóriamennyiségnek reggelire, átlagosan 1,23 kilót híztak az eltelt idő alatt. A kutatók megállapították, hogy minden 10%-os kalórianövekedés a reggeliben 210–320 grammal kevesebb hízást eredményez négy év elteltével. Ez a fordítottnak tűnő összefüggés még az egyéb rizikótényezők figyelembevétele után is fennállt. A kutatók szerint a felmérés alapján kijelenthető, hogy legkésőbb 40 év felett nagyobb hangsúlyt kell helyezni a reggelire!

Forrás: www.nlm.nih.gov/Ideál





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass