Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A legújabb tudományos tesztek szerint az alma héja tucatnyi rákellenes vegyületet tartalmaz. Ezek a vegyületek igen erős burjánzásgátló hatást fejtenek ki, főleg a máj-, vastagbél- és mellráksejtekkel szemben.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Értékes almahéj?

A legújabb tudományos tesztek szerint az alma héja tucatnyi rákellenes vegyületet tartalmaz. Az amerikai Cornell Egyetem kutatói a Mezőgazdasági és Élelmiszer-kémia Folyóiratában írták le, hogy ezek a vegyületek igen erős burjánzásgátló hatást fejtenek ki, főleg a máj-, vastagbél- és mellráksejtekkel szemben, és részben felelősek az alma rákmegelőző hatásáért. A szakértők 104 kg-nyi „Red Delicious” típusú, piros alma héjából vonták ki a kémiai anyagokat.

Az így kapott vegyületeket egyenként vetették be laboratóriumban a különféle ráksejttenyészetek ellen. 12 olyan – triterpenoidnak nevezett – vegyületet találtak, amelyek megakadályozták a ráksejtek burjánzását, sőt akár el is pusztították azokat. A Cornell Egyetemen már számos kutatást végeztek jótékony hatásainak feltérképezésére. Korábban az alma patkánykísérletekben is meggátolta a mellrák tumorsejtjeinek szaporodását.

Ezek a hatások több, az almában megtalálható fitokemikáliának, például a flavonoidoknak és a fenolsavaknak is köszönhetők. Az egyetem egyes kutatói lehetségesnek tartják, hogy ezek az Alzheimer-kór ellen is hatékonyak lehetnek. Akárcsak egyéb zöldségek és gyümölcsök, az alma is javítja az általános egészségi állapotot, és egy sor betegség ellen nyújt védelmet. Ha betartjuk a „napi öt adag zöldség és gyümölcs” szabályát, komoly krónikus vagy életveszélyes betegségeket is megelőzhetünk. Ugyanakkor a Környezetvédelmi Munkacsoport arra figyelmeztetett, hogy az alma a barack után a legszennyezettebb héjú gyümölcs!

Vitaminsziget.com véleménye
Nagyon egészséges az alma héja, ám azzal nem árt tisztában lenni, hogy sajnos a legtöbb káros anyag a gyümölcsök külső részén található a permetezőszerek és a tartósító kezelések miatt. Ezért is érdemes natúr vagy bio gyümölcsöket vásárolni. Bővebb információ >>

Forrás: www.newstarget.com/Ideál





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass