Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az amerikai piacon egyre-másra jelennek meg a chipsek és egyéb nassolnivalók egészséges alternatívái, ezzel is igyekezve vonzóvá tenni számunkra az egészségesebb ételeket.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Egészséges chipsek?

Az amerikai piacon egyre-másra jelennek meg a chipsek és egyéb nassolnivalók egészséges alternatívái. Az élelmiszergyártók felismerték, hogy a nagy arányban elhízott amerikai lakosság nem fogyaszt elég zöldséget és gyümölcsöt, ezért igyekeznek vonzóvá tenni számunkra az egészségesebb ételeket. Bizonyos táplálkozási szakértők azonban óva intenek ezektől a „csodatermékektől”.

Az új rágcsálnivalók több tápanyagot, vitamint és kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a megszokott chipsek, gyakran teljes kiőrlésű gabonából készülnek, sőt egyik-másik az ígéretek szerint egy fél vagy akár egy egész adag valódi zöldségnek vagy gyümölcsnek felel meg. A Termények a Jobb Egészségért Alapítvány szakértői ellenzik az ilyen szépen csengő reklámokat, és azzal érvelnek, hogy ha egy terményt leszárítanak, akkor már nem számít valódi zöldségnek vagy gyümölcsnek. A rostok, a folyadéktartalom és a tápanyagok miatt a lehető legérintetlenebb formában van szükség a zöldségekre és a gyümölcsökre.

Az egészséges csemegéket gyártó cégek azzal vágnak vissza, hogy ők nem a terményeket akarják helyettesíteni, csak a zsíros burgonyaszirmok helyett kínálnak egészségesebb alternatívákat. A táplálkozástudományi szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy ezek a rágcsálnivalók legfeljebb egy kis tápanyaglöketet jelentenek, de semmiképp sem helyettesíthetik a valódi ételeket. Nem mellékes, hogy a sótartalmukat is figyelni kell, hiszen egyik-másik „egészséges nassban” még több lehet a bújtatott só, mint a megszokott chipsekben.

Forrás: www.msnbc.msn.com





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass