Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A sebgyógyítás, pihentető alvás, köhögés csillapítása; memória, gondolkodás javítása mellett még a vércukorszint ellenőrzés alatt tartásában is segít.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A méz segít megőrizni az inzulinérzékenységet

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának kutató fiziológusa, David Baer egy nemzetközi tanácskozáson jelentette be a napokban, hogy a méz egyedülállóan hasznos tulajdonságai: a sebgyógyítás, a pihentető alvás, a köhögés csillapítása, a memória, a gondolkodás javítása mellett még a vércukorszint ellenőrzés alatt tartásában is képes segíteni.

A méz ugyanis képes arra, hogy fenntartsa a jó inzulinérzékenységet. Az inzulinérzékenység csökkenése az első jele annak, hogy a cukoranyagcsere felborult. És az inzulinérzékenység csökkenése, más néven inzulinrezisztencia miatt nemcsak cukorbetegség, de elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, sztrók (agyi katasztrófa) és magasvérnyomás fenyegeti az arra hajlamos embereket.

Az inzulinérzékenység megőrzése viszont csökkenti ezeknek a betegségeknek a kockázatát.

"Kísérleti bizonyítékok támasztják alá, hogy a méz fogyasztása - szemben más édesítőanyagokkal - javíthatja a vércukor-szint ellenőrzés alatt tartását és az inzulinérzékenységet" - jelentette ki előadásában David Baer.

Forrás: News Daily/ Független >>





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass