Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


A legkedveltebb bioélelmiszerek a zöldség, gyümölcs és tojás Magyarországon, ám míg az EU-ban a fogyasztók csaknem kétharmada vásárolja, addig Magyarországon csupán 53-54 százalék.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A legkedveltebb bioélelmiszerek hazánkban

A legkedveltebb bioélelmiszerek a zöldség, gyümölcs és tojás Magyarországon, ami megegyezik az uniós átlaggal, de míg az EU-ban a fogyasztók csaknem kétharmada vásárolja kisebb-nagyobb rendszerességgel a három termékcsoport biováltozatát, addig Magyarországon csupán 53-54 százalék.

A Nielsen piackutató vállalat 46 országban, az internethasználók körében végzett felméréséről szóló csütörtöki közlemény szerint a legtöbb magyar saját egészsége érdekében vásárol kisebb-nagyobb rendszerességgel bioterméket.

A közlemény szerint világszerte egyre többen kedvelik a biotermékeket, de magasnak tartják azok árát. A biot nem vásárlók közül minden második válaszadó a drágasággal indokolja tartózkodását.

A megkérdezett internethasználók 48 százaléka azért vesz biotermelésből származó enni- vagy innivalót, mert egészségesebbnek tartja. Ebből a szempontból legnagyobb aránnyal a görögök és a spanyolok, illetve a lengyelek vezetnek. A magyar 51 százalékos mutató szintén meghaladja az európai átlagot.

Második leggyakrabban említett fő szempont a gyerekek egészsége. Itt a magyarok tartják az Európa-rekordot, mivel a válaszadók 26 százaléka említette ezt az okot. Az európai átlag 16 százalék.

Forrás: MTI/STOP





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass