Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Egy új Los Angeles-i felmérés egyértelműen kimutatja, milyen káros hatást fejthet ki a légszennyezettség a várandós nőkre. 2500 nő részletes adatait vizsgálták, akik mind 2003-ban szültek gyerekeket Los Angeles megyében.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

A légszennyezettség és a koraszülés

Egy új Los Angeles-i felmérés egyértelműen kimutatja, milyen káros hatást fejthet ki a légszennyezettség a várandós nőkre. A Kaliforniai Egyetem Közegészségügyi Intézetének munkatársai 2500 nő részletes adatait vizsgálták, akik mind 2003-ban szültek gyerekeket Los Angeles megyében. Kiderítették, hogy azok a várandós nők, akiknek lakóhelyén nagy a szén-dioxid és a finomrészecskék sűrűsége a levegőben, 10–25%-kal gyakrabban adnak életet koraszülött gyerekeknek, mint azok, akik kevésbé szennyezett területen élnek.

Azokat a csecsemőket tekintették koraszülöttnek, akik a terhesség 37. hete előtt születtek meg. Miután egyenként elbeszélgettek a részt vevő nőkkel, ki tudták szűrni a légszennyezésből és az egyéb rizikófaktorokból eredő komplikációk esélyét. Így kiderült, hogy a légszennyezés miatti koraszülés veszélye még akkor is egyértelmű, ha olyan egyéb kockázati tényezőkkel is számolnak, mint az aktív vagy passzív dohányzás, illetve az alkoholfogyasztás.

A legveszélyeztetettebb csoport olyan nőkből állt, akik a terhesség első három hónapjában vagy a szülés előtti hetekben, illetve egy hónapban lélegeztek erősen szennyezett nagyvárosi levegőt. Ez az új tanulmány megerősíti a korábbiak eredményeit, azzal a különbséggel, hogy most tudatosan figyelembe vettek, illetve tudatosan kizártak más rizikótényezőket is. A kutatók nyomást szeretnének gyakorolni a törvényhozókra, hogy vegyék figyelembe a járműforgalomból eredő légszennyezés rendkívül súlyos hatását a várandós nőkre.

Forrás: Reuters/Ideál





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass