Áruház
Otthoni professzionális szépségápolási készülékekForever Slim - ultrahangos zsírbontásDEESS IPL tartós szőrtelenítés Forever Beauty narancsbőr elleni és bőrfeszesítő készülék 3TECH rendszerrelNewa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvenciaVitamin, étrend-kiegészítőAKCIÓ! Vitamin csomagok GYEREK» Multivitamin, Immunerősítő csomagok» Agyturbó csomagok» Probiotikus csomagok» Influenza elleni csomagokAKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT» Allergia csomagok» Energia csomagok» Méregtelenítő csomagok» Stressz csomagok» Szív csomagok» Női alapcsomagok» Férfi alapcsomagok» Agyturbó csomagok» Mozgásszervi csomagok» Influenza csomagok» Fogyókúrás csomagok» Intim csomagok» Probiotikus csomagok» Visszér csomagok» Prosztata csomagokVitamin ÖSSZETEVŐK szerint» A-D vitamin» B vitamin» C vitamin» E vitamin» Antioxidáns» Omega 3 halolaj, lenmagolaj» Q10 koenzimGyerek vitaminok» Kisgyerekeknek» TiniknekVitamin BETEGSÉGEK szerint» Felső légúti betegségek» Immunrendszer» Allergia» Bélbetegségek» Cukorbetegség» Depresszió» Fejfájás és migrén» Férfi problémák» Méregtelenítés» Mozgásszervi, ízületi probléma» Női problémák» Szemprobléma» Szív és érrendszeri probléma» StresszMultivitamin» Felnőtt multivitamin» Gyermek multivitaminGrape Vital Grapefruitmag cseppGrape Vital Bacto Ex természetes fertőtlenítőGyógynövény készítményekGyógygombaProbiotikum, prebiotikumÁsványi anyagok, nyomelemekIzületvédők, csonterősítőkLúgosító Young pHorever Fogyókúra, méregtelenítés» Fogyókúra» MéregtelenítésÉdesítőszer: nyírfacukorBio tea - gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea keverékek» Bio NEUNER'S Vöröstea - Pu-Erh tea - zöld Mate tea - Ginkgo tea» Bio NEUNER'S baba - anya teaAminosavak, fehérjékZepter Bioptron lámpaEgészségvédő, gyógyászati eszközökMágnesterápia ALMAG-01, MAGOFON-01Safe Laser Dr Laser -infra lézerMikroáramú fájdalomcsillapítóEgészségügyi gyorstesztekPulzusmérő órákZepter Bioptron lámpaAllergiakezelő Baba-gyerek termékekLégtisztítókInhaláló, ArcszaunaPárásítók AlkoholdetektorokVércukormérőkVíztisztító

Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1118 Bp., Homonna utca 2-4.
 (Budaörsi út 75.),
 Yacht irodaház, I. emelet.
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az európai parlamenti képviselõk csütörtökön szavaznak arról, hogy az új EU szabályok megengedjék-e a génmódosított szervezeteket a bioélelmiszerekben. A Magyar Természetvédõk Szövetsége felszólítja a magyar európai parlamenti képviselõket, védjék meg a biogazdálkodást a génmódosított növényektõl.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Megengedhető-e a bioélelmiszerben génmódosított összetevő?

Az európai parlamenti képviselõk csütörtökön szavaznak arról, hogy az új EU szabályok megengedjék-e a génmódosított szervezeteket a bioélelmiszerekben. A Magyar Természetvédõk Szövetsége felszólítja a magyar európai parlamenti képviselõket, védjék meg a biogazdálkodást a génmódosított növényektõl.

Az Európai Parlament csütörtökön szavaz az ökológiai (bio) gazdálkodásról és a bioélelmiszerek címkézésérõl szóló rendelet tervezetrõl. A tervezett szabályok szerint, ha azt elfogadnák, a biogazdálkodással termelt élelmiszerekben 0,9%-os génszennyezõdést engednének meg.

Az ökológiai (bio) gazdálkodás az európai mezõgazdaság ékköve. Az Európai Parlamentnek támogatnia kellene a biogazdálkodást, ahelyett, hogy veszélybe sodorná a génmódosított növények általi szennyezéssel – kiváltképp, hogy az európai lakosság egyáltalán nem kér a génmódosított növényekbõl – jelentette ki Farkas István, a Magyar Természetvédõk Szövetségének elnöke.

Miközben jelenleg a biogazdálkodásban tilos a génmódosított növények alkalmazása, a tervezett szabályozás megengedné a génszennyezést, és semmiféle intézkedést nem tartalmaz, hogy megakadályozza a biogazdaságok elszennyezését.

Az európai lakosság tíz éve folyamatosan ellenzi a génmódosított élelmiszereket, miként azt a legutóbbi, 2006. júniusában közzétett európai közvélemény-kutatás is megerõsíti.

Az emberek azért vásárolják a minõsített bioélelmiszereket, mert bizonyosak benne, hogy azok garantáltan nem tartalmaznak semennyi génmódosított összetevõt. Ha a bioélelmiszerek termelésébe beengednénk a génmódosított növényeket, az azt jelentené, hogy elfogadjuk azt, hogy az óriáscégek beszennyezzék az ételünket, és õk döntsenek arról, mit eszünk – tette hozzá Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédõk Szövetségének programvezetõje.

Az európai mezõgazdaságban egyedül a biogazdálkodás növekszik. Ez a szektor minõségi munkahelyeket és megélhetést biztosít a vidék számára, de tönkreteheti az, hogy a biotechnológiai ipar nem képes ellenõrzése alatt tartani a génmódosított növényeket. Szigorú szabályokra van szükségünk, amelyek lehetõvé teszik a biogazdálkodó ágazat számára a növekedést, és azt, hogy olyan élelmet termeljenek, amilyet az európai fogyasztók akarnak – tette hozzá Fidrich.

A Magyar Természetvédõk Szövetsége a Föld Barátaival és más európai környezetvédõ szervezetekkel együtt arra szólítja fel az európai parlamenti képviselõket, hogy tegyenek meg minden szükséges lépést a génszennyezés megakadályozására!

Forrás: az MTvSZ sajtóközleménye
www.vitaminsziget.com © 2007-2017 - Minden jog fenntartva

MasterPass