Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

HÍR


Az alternatív megoldásokat keresők gyakran mereven elzárkóznak a modern orvostudomány kezeléseitől. Ez ugyanolyan végletes, és rossz gondolkodás, mint csak a hagyományos (ortodox) módszerekhez ragaszkodni.

Küldés:  Küldés   Betűmérete:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Ne vessük el a tudomány vívmányait sem!

Az alternatív megoldásokat keresők gyakran mereven elzárkóznak a modern orvostudomány kezeléseitől. Ez ugyanolyan végletes, és rossz gondolkodás, mint csak a hagyományos (ortodox) módszerekhez ragaszkodni.

Bizonyos gyógyszerekre ha átmenetileg is, de szükség lehet, amíg nem hoztunk rendbe egy állapotot, vagy nem hozta rendbe azt a szervezet, amely csodálatos regenerációs képességgel rendelkezik. A gyógyszerek mellett ott vannak a technikai újdonságok, melyek értéke felbecsülhetetlen. Gondoljunk csak akár egy modern művégtagra, de ide tartozhatnak az intenzív terápia eszközei is, melyek áthúzzák a pácienst a kritikus időszakon.

Jelen cikkünkben egy 15 éves lány érdekes esetére szeretnénk felhívni a figyelmet. Melissa Mills egy súlyos hirtelen bekövetkező állapotromlás miatt került be a kanadai Edmonton’s Stollery Gyermekkórházba. Olyan fokú szívelégtelensége volt, hogy transzplantáció vált szükségessé. A donorra történő várakozás időszakára egy úgynevezett Berlin Szívet kapott, mivel a saját szívével nem lett volna életképes. Ez egy hordozható eszköz, ami átveszi a szív munkáját és pumpálja a vért, tehát műszívnek is nevezhetnénk. Az említett kórházban eddig 5 gyermek kapott ilyen eszközt.

Az elkövetkező hónapokban azonban Melissa általános állapota sokat javult, és szívének ereje fokozatosan visszatért, oly mértékben, hogy 146 nap után a műszívet eltávolították. Dr. Ivan Rebeyka a Berlin Szív program vezetője azt nyilatkozta: „Még csak a kezdetén vagyunk annak, hogy megértsük, mire is alkalmazható még ez az eszköz.”

Mindenesetre a műszív nem arra adott időt számukra, hogy megtalálják a megfelelő donort, hanem arra, hogy közben a beteg szív regenerálódhasson. Nagyon jó dolog, hogy ilyen hírek is napvilágot látnak. Az orvostudománynak is közelítenie kell egy olyan álláspont felé, amelyben a modern kezelési elvek, nem egy életre szóló ítéletet jelentenek, hanem inkább egy átmeneti időszaknak tekintendők. Mindig meg kell adni a lehetőséget a természetes módszerek számára, és időnként újraértékelni az állapotot.

Hangsúlyozom azonban, hogy legfontosabb az életmód szerepe, minden aspektusában. Az ugyanis, aki a gyógyszereket vitaminkészítményekkel váltja ki, és azt gondolja, hogy ezzel megtett mindent az egészségéért, ugyanakkora hibát követ el.

Dr. Gulyás Tamás

2007-09-14





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass