Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Éves egészségterv 2014 - Tippek, ötletek! - III. rész

Januárban még mindenki buzgón sorolja, hogy 2014-ben milyen változásokat eszközöl majd az életében: „Eljárok edzeni!”, „Egészséges ételeket eszek”, „Kevesebbet stresszelek!”, stb.-stb. Ezek a megszokott, hangzatos újévi fogadalmak, melyek többsége sosem valósul meg. Miért? Mert nem vagyunk kellőképpen felkészültek. De idén másképp lesz! Készítettünk ugyanis egy egész éves bombabiztos egészségtervet! 

Ebben a mai rohanó világban nincs időnk semmire és sajnos rossz szokásaink rabjai vagyunk. Holott a vágyott egészséges és kiegyensúlyozott élet azon múlik, hogy a rossz közérzetet, netalántán betegséget okozó, helytelen szokásainkat ki tudjuk-e iktatni az életünkből, és le tudjuk-e cserélni helyes szokásokra. Mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy nagyon nehéz változtatni a berögződött sémákon. De nem lehetetlen! Most ehhez adunk egy egész éves tervet, méghozzá évszakokra bontva.

Éves egészségterv III. rész: nyár

Az 1. és legfontosabb szabály:

Amit 1 hónapig csinálunk, ahhoz hozzászokunk, amit pedig 1 hónapig nem csinálunk, az általában kiesik a szokásaink köréből.

Mit egyek nyáron?

Szerencsére ilyenkor dőzsölünk a finomságokban (eper, cseresznye, görögdinnye, uborka, paradicsom stb.), bizony, ez az ínycsiklandozó saláták ideje. Használjuk ki a nyár adta lehetőségeket és készítsünk friss gyümölcsleveket, illetve ilyenkor ajánlatos lekvárt, lecsót, savanyúságot vagy tartósítószer nélküli befőtteket eltenni őszre, télre. Ha nem kenyerünk a befőzés, ott a fagyasztás, amivel szintén átmenekíthetjük a nyár ízeit az ínségesebb időkre.

Mire figyeljek nyáron?

A hőségben 3 dologra kell nagyon odafigyelni: a bőséges folyadékfogyasztásra, a napsugárzás elleni megfelelő védelemre, és arra, hogy uszodában, fürdőben és strandon ne sétálgassunk mezítláb, mert megnő az esélyünk a fránya körömgombára.

Milyen étrend-kiegészítőket alkalmazzak nyáron?

Ilyenkor sajnos nagyon sokan szenvednek a szénanáthától. Nekik C vitamin, B3 vitamin és Quercetin ajánlott, ezek szedését érdemes még az allergiaszezon előtt elkezdeni, de persze szezonban is segítséget nyújtanak. A szénanátháról bővebben itt olvashat! >>>

A szerkesztő ajánlata:

Highland Quercetin - allergia, hisztamin gátló (90 db) 8.255 Ft! Megnézem! >>>

Highland Niacin B3 vitamin 500 mg (100 db) 4.625 Ft! Megnézem! >>>

Highland C vitamin 1000 mg csipkebogyóval (100 db) 5.780 Ft! Megnézem! >>>

Kihívás: 1 új szokás plusz

Mindenki tudja, hogy egészségünk érdekében elengedhetetlen, hogy a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel. De mi ne csak mondjuk, hanem csináljuk is!  A rákszűrések fontosságáról itt olvashat! >>>

Kihívás: 1 régi szokás mínusz

Szakemberek évek óta szajkózzák a sóbevitel csökkentését, hallgassunk rájuk, és próbáljuk meg mérsékelni a sózást főzés közben és után. A túlzott sózás ugyanis rengeteg negatív hatással jár: gyorsítja a magas vérnyomás kialakulását, rontja a sav-lúg egyensúlyt, kedvezőtlenül hat a vese, a szív és az agy működésére, stb..

Tuti tipp nyárra!

Nyáron a legtöbb ember fejében ott motoszkál a gondolat: „Vajon jól festek fürdőruhában?”. Szerencsére az otthoni használatra kifejlesztett narancsbőr-kezelő és ultrahangos zsírbontó készülékkel könnyen, gyorsan és tartósan megszabadulhatunk a nemkívánatos zsírpárnáktól. Az ultrahangos, kavitációs zsírbontásról bővebben itt olvashat! >>>

A szerkesztő ajánlata:

 Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék 152.400 Ft helyett 137.400 Ft!

Kató Iringó