Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Biztos tippek megfázás ellen

Minden családot érzékenyen érint, ha elkezdődik az óvodai, iskolai időszak, hiszen a gyerekek ilyenkor jóval könnyebben kapnak el mindenféle felső-légúti fertőzést. Egy zárt gyermekközösségben a gyerekek naponta több száz vírusos, bakteriális és gombás fertőzésnek vannak kitéve. A felső légúti betegségeket, – még ha hasonló típusú tüneteket mutatnak is – közel kétszázféle vírus okozhatja!

Az óvodákban, iskolákban villámgyorsan terjednek a fertőzések, hiszen a gyerekek egymásnak adják át a betegségeket. A vírusok egy része cseppfertőzéssel terjed, ezért érdemes ügyelni a gyakori, (és legalább 20 másodpercig tartó), melegvizes szappanos kézmosásra, a papír zsebkendő használatra, és arra, hogy a gyerekek ne tüsszögjenek egymásra. Az óvodai, iskolai és otthoni fertőtlenítés – pl. Klar Narancsolajos fertőtlenítőszerrel vagy Grape Vital Grapefruitmag cseppel – rendkívül fontos: egy-egy kilincs, wc-ülőke, számítógép billentyűzet könnyen összegyűjtheti a vírusokat.

Ha a családban egy vagy több gyermek sorozatosan elkap mindenféle fertőzést, az komoly súlyt ró a szülőkre. Vagy  szabadságot kell kivenniük vagy villámgyorsan be kell rántani a nagyszülőket, hogy segítsenek pár napig. Bár ez utóbbi elég kockázatos megoldás, hiszen egy idősebb, legyengült szervezetű nagyszülőre sokszor fokozottan veszélyes lehet a vírus. Ha a családban várandós kismama vagy csecsemő is van, mindent meg kell tenni, hogy legalább ők elkerüljék a betegséget.

Probiotikumok, grapefruitmag csepp és multivitaminok folyamatos szedésével a megelőzésért

Nem érdemes megvárni, míg gyermeke ágynak esik, az a legésszerűbb, ha a hatékony megelőzésre koncentrál! A civilizációs ártalmak – egészségtelen táplálkozás, légszennyezettség, az élelmiszerekben és kozmetikai szerekben található szintetikus tartósítószerek – miatt érdemes eleve egy egészségmegőrző alapcsomagban gondolkodnia. Ez biztosítja, hogy gyermekünknek erős, ellenállóképes immunrendszere és egészséges bélflórája legyen (ahol folyamatosan termelődnek a védekező sejtek, melyek képesek megszabadítani a testet a toxikus anyagoktól). A betegségek 80%-a a bélrendszerben keletkezik, így az erős, egészséges bélflóra megóvása elsődleges feladatunk. Ezeknek az egészségmegőrző készítményeknek a folyamatos szedésével sok esetben jelentősen csökkentheti a megbetegedések kockázatát:

Akut panaszok esetén – gyors reagálás, megemelt dózis

Ha már megtörtént a baj, és a gyermeke tüsszög, köhög, taknyos vagy hőemelkedése van, azaz, nagyon úgy néz ki, hogy valamilyen felső-légúti fertőzés támadta meg, azonnal lépnie kell! Ne veszítsen időt: szálljon szembe megemelt dózissal a kezdődő betegséggel!

A szervezetnek 2-3 napra van szüksége, hogy felismerje, milyen vírus vagy baktérium támadta meg, és megfelelő mennyiségű ellenanyagot termeljen, ölősejtet mozgósítson a fertőzés leküzdésére. Ha a gyermek folyamatosan kap Grape Vital Grapefruitmag cseppet, – mely rendkívül erős vírus- és baktériumölő hatással bír – a fertőzés valódi fellángolásának kisebb az esélye, hisz a betolakodók nehezebben tudnak elszaporodni és nagyobb szintű támadást indítani. Sokat jelent, ha az első, apró tünetek felbukkanásakor rögtön egy nagyobb dózissal reagál a felbukkanó, – felső légúti fertőzést jelző – tünetekre.

Az ajánlott, megemelt adagok:

Ezzel a hármas védőpajzzsal védheti gyermeke egészségét, felgyorsíthatja betegség lefolyását, enyhítheti a tüneteket és meggyorsíthatja a felépülést, a szövődmények kialakulásának esélyét pedig csökkentheti. Ráadásul ezek a készítmények természetes összetételűek, nem károsítják a gyomrot, és nincsenek mellékhatásaik.

Házi praktikák, tippek, tanácsok

Van néhány hatékony tipp és házi praktika, mely megkönnyíti a felső légúti betegségekből való felgyógyulást – ha már nem sikerült elkerülni a betegséget.

Az immunrendszer erősítésére

Taknyosság ellen

Hurutoldásra, köhögéscsillapításra

Fülfájásra

Mit kell tudni az antibiotikumokról?

Kétélű dolog, ha a betegség felbukkanása utáni 2.-3. napon a gyermeke elkezd antibiotikumot szedni, mert ez nem csak a tüneteket okozó baktériumokat irtja ki, hanem a bélrendszer „jó” baktériumait is. A belekben élő „jó” baktériumoknak ugyanis létfontosságú feladatuk van: lebontják a cellulózt, nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek, és folyamatos edzésben tartják az immunrendszert. Az antibiotikum kúrák viszont károsítják a bélflórát, és kipusztítják a bélbaktériumokat is.

3 napig folyamatosan fennálló lázas állapot esetén a gyermeket mindenképpen lássa gyermekorvos! Ha gyermeke antibiotikumot szed – mely egyes, súlyosabb esetekben valóban elkerülhetetlen – utána feltétlenül fogyasszon néhány hétig probiotikumot vagy probiotikus joghurtot, mely képes visszatelepíteni a kipusztult bélbaktériumokat a bélrendszerbe.

Tárczy Judit – Tóth Ágnes

Kapcsolódó termékek


» FitLineŸ ALL-IN-1000 Plus PRO-B-4 pre-probiotikus joghurtpor (60 napi adag)
» Highland PR526 Bioflora - probiotikum & prebiotikum (90db)
» FitLineŸ Zellschutz Antioxidáns Italpor Steviával (450g)
» Dr Csabai Grape Vital Grapefruitmag Kivonat (30 ml) - folyékony csepp
» Probiotikus csomag FitLine joghurtpor (60 napi) + joghurtkészítő gép
» Influenza elleni csomag: Zellschutz Antioxidáns Italpor Steviával (450g) + Grape Vital Grapefruitmag kivonat (30ml)
» Probiotikus csomag: HIGHLAND Bioflora (90 db) + HIGHLAND Super Citrus C (90 db)
» Probiotikus csomag Fitline joghurtpor (60 napi adag)+Super Citrus C vitamin 1000mg
» Dr Csabai Grape Vital Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60 db)
» Intim csomag: Grapefruitmag kivonat - folyékony (30ml) + Joghurtpor - Pre- és probiotikus (60napi)
» Probiotikus csomag: Fitline joghurtpor (60 napi) + C vitamin 500 mg- folyamatos felszívódású (120db)
» Probiotikus csomag: Fitline joghurtpor (60 napi) + N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db)
» Probiotikus csomag: Fitline joghurtpor (60 napi) + Grape Vital Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60db)
» Immunerősítő csomag: Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60 db) + Joghurtpor - pre- és probiotikus (60napi)
» NOW 2936 Berry Dophilus - Probiotikus rágótabletta, 750 millió microorganizmussal, xylittel (60 db)
» Gyermek multivitamin csomag: Growing Bodies – trópusi gyümölcs ízű, gluténmentes gyerek multivitamin + N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db)
» NOW 0640 Kid C vitamin 500mg - Cseresznye ízű rágótabletta (100 db)
» Influenza elleni csomag: N0630 Kid C vitamin 500 mg narancs ízű rágótabletta (100 db) + Power XXL grapefruitmag kapszula (90 db)
» Kisgyermek multivitamin csomag: N3883 Kid Vits Orange – narancs ízű multivitamin rágótabletta (120 db) + N0630 Kid C vitamin 500mg narancs ízű rágótabletta (100 db)
» Kisgyermek multivitamin csomag: N3882 Kid Vits Berry - málna ízű multivitamin rágótabletta (120 db) + N0640 Kid C Vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db)