Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

3+1 tipp a tavaszi méregtelenítéshez

Itt a tavasz, úgyhogy eljött az ideje, hogy megtisztítsuk szervezetünket a salakanyagoktól! Nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Segítünk!

Miért is kéne méregtelenítsek?

Azért, mert az élelmiszerekből, a kozmetikumokból és sajnos a levegőből is rengeteg mérgező anyag kerül a szervezetünkbe, amiktől jobb mielőbb megszabadulni, nehogy közrejátszanak valamilyen betegség kialakulásban. Tehát időnként érdemes végigcsinálni egy kisebb-nagyobb méregtelenítési kúrát, hogy megpróbáljuk eltávolítani a szervezetünkből a lerakódott toxinokat, amikre egyáltalán nincs szükségünk. A mai modern világban az egészséges életmód elengedhetetlen része a méregtelenítés. A tavasz az egyik legjobb időszak arra, hogy nekiálljunk a méregtelenítésnek, így a természettel együtt mi is megújulhatunk. Ez az évszak nem véletlenül a megújulás szimbóluma!

Következzen 3+1 tuti tipp a tavaszi méregtelenítéshez! Le a mérgekkel, tisztulásra fel!

1.) Léböjt kúra – kezdőknek és haladóknak

A léböjt kúra azt jelenti, hogy az ember nem vesz magához szilárd táplálékot, csak vizet, gyógyteát és házilag préselt gyümölcs-, zöldségleveket fogyaszt. Kezdőknek egy napos kúra ajánlott, haladók bevállalhatnak akár több napot is, de ez már komoly akaraterőt és felkészülést igényel. Ha egynaposat tervezünk, akkor az adott nap előtt és után is érdemes kerülni a nehéz ételeket. A több napos kúrát úgy kezdjük, hogy egy napig csak gyümölcsöt eszük, következő napon csak gyümölcsleveket, azt követően csak zöldségleveket és vizet. Fontos, hogy a léböjt nap után ne együnk egyből mértéktelenül, mert az sokként érné a szervezetet. Legjobb, ha hétvégére időzítjük a léböjt napját, és aznap nem végzünk megerőltető fizikai tevékenységet.

Tudta-e?

Léteznek több napos böjttáborok is, ahol a méregtelenítés mellett hangsúlyt kapnak az önismereti gyakorlatok is.

2.) Tarthatunk gyümölcsnapot, zöldségnapot

Ha nem szeretnénk egész nap csak folyadékot inni, akkor nekünk ez a módszer való, hiszen szó sincs sanyargatásról, a friss zöldségek és gyümölcsök nagyon finomak! A zöldségeket, gyümölcsöket nyersen fogyasszuk inkább, mert a főzés, párolás, sütés folyamán rengeteget veszítenek vitamintartalmukból. A következők kiváló méregtelenítő hatással rendelkeznek, úgyhogy érdemes őket előtérbe helyezni: brokkoli, kelkáposzta, cékla, retek, spenót, torma, vizitorma, gyömbér, grapefruit, alma, citrusfélék.

3.) Mozogjunk, szaunázzunk, masszíroztassunk és igyunk nagyon-nagyon sokat

Ha nincs érkezésünk arra, hogy beiktassunk egy egész léböjt vagy gyümölcsnapot, akkor legalább annyit tegyünk meg testünk méregtelenítése érdekében, hogy a lehető legtöbbet mozgunk, szaunázunk, masszíroztatunk, és mindemellett rengeteget iszunk. A nyirokfolyadékot és a keringést mozgással, szaunázással és masszázzsal is meg lehet mozgatni, ezért a méregtelenítésre nagyban rásegít az, ha megpróbálunk ezekből minél többet beiktatni az életünkbe. A méregtelenítés másik alappillére a megfelelő hidratálás. „Igyunk sok folyadékot” – ezerszer hallottuk már, mégis továbbra is fontos hangsúlyozni, hiszen a legtöbb ember még mindig nem szokott rá az elegendő folyadékbevitelre.

Tudta-e?

A méreganyagok kiürülése miatt a fejfájás teljesen természetes jelenség egy méregtelenítő kúra alatt, ezért nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel!

Általánosságban elmondható, hogy 20 testsúlykilógrammonként min. 1 liter víz javasolt, tehát egy 60 kg-os nőnek legalább 3 l vizet meg kéne innia egy nap, hogy a mérgek gyorsan tudjanak távozni a testből. A mennyiség mellett persze a minőség is lényeges, tehát nem mindegy, hogy mit iszunk: részesítsük előnyben a lúgos vizet, a zöldségleveket és a gyógyteákat, pl.: ízesítés nélküli csalánteát.

 

A szerkesztő ajánlata: Young pHorever - pH Miracle Greens - lúgosító zöld por 220 g 

Több mint 40 különböző szárba-szökkent zöldség, zöld fű, levél és csíráztatott gabonaszem egyedülálló keverékéért kattintson ide! >>>

4.) Alkalmazhatunk porított növényi keverékeket is, melyeket vízzel kell elkeverni

Ezek számos mikrotápanyaggal látják el a szervezetünket, segítenek helyreállítani a kényes sav-lúg egyensúlyt is, és energiával töltenek fel. A Dr. Young lúgosító zöld porban lévő több mint 40 különböző szárba-szökkent zöldség például 100-féle szerves, természetes vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és flavonoidot tartalmaz.

Kell ez nekem? Miért lesz jobb, ha méregtelenítek?

A méregtelenítés során felgyorsul az anyagcsere, tisztul a test, az általános közérzet jobbá válik, hatékonyabbá válik a táplálékfelvétel, harmonizálódik az immunrendszer. A kisebb-nagyobb méregtelenítő kúra végeztével aztán testben-lélekben megújulva, frissebben, energiával feltöltődve vághatunk neki a mindennapoknak. Gondoljunk csak bele, ha csak egyetlen napra is felhagyunk a káros szokásainkkal, már rengeteget teszünk az egészségünkért.

Kató Iringó