Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Cellulitisz, narancsbőr: zsírgolyócskák a bőrben

A narancsbőr nemcsak az elhízott nőket sújtja, hanem a vékony, sportos alkatút fiatalokat, és újabban még a férfiakat is! Aki küzd a problémával, tudja: fogságából nehéz szabadulni. Aki nem, annak jobb elébe mennie.

Hacsak nem élünk civilizációtól távol eső szigeten, elég nagy az esélye, hogy a narancsbőrösök táborát erősítjük: megdöbbentő, de a nők 90%-a érintett. Vajon mekkora lenne a szám, ha félredobnánk előítéleteinket, és a népesség apraját-nagyját vizsgálnánk?

A narancsbőr okai

Már sok helyen elhangzott, hogy a narancs héjára emlékeztető hepe-hupák akkor alakulnak ki a bőr felületén, ha túl sok zsír gyűlik össze a bőr mélyebb rétegeiben, ezért az elveszti rugalmasságát, a zsírsejtek csomócskákba rendeződnek, majd megnagyobbodnak, lassítva a vérellátást és a nyirokkeringést. Ezek a méreganyagok halmozódnak fel a szövetek közti térben.  

Testünk köpenyének lázadása

A narancsbőr kialakulásának oka lehet ugyan genetikai hajlam, de megjelenéséért nagyobb részt a XXI. századi élet okolható. A fő bűnösök ugyanis a fogamzásgátló tabletták, a hormonpótló tapaszok (változókorban), a helytelen táplálkozás, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az alkohol, a túlzott koffein bevitel (kávé, kóla), a stressz, étkeink közül pedig a hormonkezeltek, mesterséges tartósítót, színezéket tartalmazók.

Öndiagnózis: mennyire súlyos a narancsbőr?

Tipp: Forever Slim

az első otthoni narancsbőr-kezelő és ultrahangos zsírbontó-gép

  • A narancsbőr a nők 90%-át érinti.
  • Sokszor még a sportos életmód és a diéta sem segít.
  • A Forever Slim géppel végzett ultrahangos kezelés pár alkalom alatt megszünteti a narancsbőrt!
  • A kezeléseket otthon, saját kezűleg végezheti.
  • Egy készülék ára tíz kezelés alatt visszajön!

Tudjon meg mindent a Forever Slimről! Tovább >>

Nagyon egyszerűen megállapíthatjuk akár otthon is, hogy van-e narancsbőrünk, és ha igen, milyen fokozatú a méreganyagok lerakódása a bőrben. Mivel nagyrészt a comb, a fenék, a has és a kar az érintett terület, csippentsünk össze pl. a combon kb. három ujjnyi vastagságú húst.

Első fokozat: A bőr felülete látszólag egyenletes, de ujjunkkal összenyomva már megjelennek a „karfiolszerű” mélyedések. Ez kezelhető legkönnyebben.

Kezelése: Figyeljünk oda a megfelelő táplálkozásra és testmozgásra. Minél kevesebb állati zsiradékot fogyasszunk, és iktassunk be étrendünkbe rengeteg gyümölcsöt, valamint napi 2-3 liter szénsavmentes folyadékot (lehetőleg ásványvizet, frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevelet, zöld teát)! Emellett tanácsos zsírégető testmozgást is végezni (pl. futást, bringázást, görkorit, úszást stb).

A leggyorsabb és leglátványosabb javulást a Forever Slim otthoni narancsbőr-kezelő és ultrahangos zsírbontó géppel érhetjük el: már 1-2 kezelés után láthatóan feszesebb lesz bőrünk.

Második fokozat: Fekvő helyzetben még sima a bőr, felállva már gödrök jelennek meg a bőrön.

Kezelése: Első lépésként szerezzünk be egy jobb minőségű, narancsbőr kezelésére alkalmas kozmetikumot, valamint egy luffa szivacsot. Reggelente masszírozzuk zuhanyzás közben át bőrünket, és kúraszerűen használjuk a krémet. Vizsgáljuk felül és változtassuk meg étkezései szokásainkat. Csökkentsük a húsfogyasztást, együnk lúgosító élelmiszereket, illetve igyunk sokat – 3 litert naponta. Törekedjünk napi 30 perc testmozgásra, ha eddig sem jelentett gondot ez az időintervallum, akkor emeljük duplájára.

 

Ennél a fokozatnál már mindenképpen javasolt ultrahangos narancsbőr-kezelést alkalmazni az érintett területen!

Harmadik fokozat: Szembetűnőek a puklik, dudorok fekve és állva is. Ez a stádium már képes eltorzítani a testkontúrokat, rosszabb esetben még ruházaton keresztül is észrevehető. Gyakorta megfigyelhető a jojó-effektustól szenvedők körében, mivel a folyamat lazítja a bőr kötőszövetét.

Kezelése: Az első két fokozatnál leírtak ez esetben is érvényesek, ám a valódi eredményhez teljes életmód- és szemléletváltás szükséges! A probléma súlyosságára tekintettel ilyenkor célszerű saját Forever Slim ultrahangos narancsbőr-kezelő és zsírbontó gépet beszerezni otthonra!

Nulladik fokozat: A látható jelek előtti időszakot nevezik így újabban a szakértők. Ekkor még csak szép csendben dolgozik és rakódik le a méreganyag. Még nem észrevehető, de vitalitásunkon már érezhetjük a civilizációs ártalmakat.

Kezelése: Próbáljon meg jobban figyelni egészségére és a napi folyadék- és gyümölcsbevitelre!

Növényekkel a narancsbőr ellen

A pitypang, csalán, vörös lóhere, szárcsagyökér, fodros lórom és bojtorján főzetéből készített tea serkenti a máj- és veseműködést, elősegítve a méreganyagok kiürülését és fokozza a bőr szépségét.

Elősegíthetjük a bőr alatti szövetek vérellátását és nyirokkeringését a grapefruit, a cédrusfa, valamint a gyömbér bedörzsölésével. A házilag készített boróka krém ehhez hasonlóan hat. A receptúra a következő: 10 evőkanál testápolóba 15 csepp boróka, 5 csepp menta, 2 csepp fahéj, 10 csepp levendula kell. Esténként, fürdés után kenegessük vele a problémás területet!

 

Forever Slim, az első otthoni narancsbőr kezelő és ultrahangos zsírbontó gép

Észre fogjuk venni, hogy a narancsbőr nagyon szívós társunk. Ragaszkodik hozzánk, és ha már úgy hisszük, hogy sikerült megszabadulni tőle, elég néhány hónap lazítás (lustálkodás, szénhidrátban gazdag étrend), és könnyen visszatér.

A végső megoldás nagyon összetett. A leghatékonyabb, ha betartjuk az előbb vázolt étrendi szabályokat, odafigyelünk a rendszeres mozgásra, segítségül hívjuk a gyógynövényeket, és ami az egész kulcsa: használjuk a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó és narancsbőr-kezelő gépet!

Előnyei:

Vetró Rita