Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Egészséges táplálkozás 3. – Csomagoljunk ebédet!

Amikor elhatározzuk, hogy át fogunk állni az egészséges táplálkozásra, a legnagyobb gondot mindig a logisztika és a pénz okozza. Először igencsak sokkoló szembesülni a 600 ft-os kenyérrel és az 1000 t-os bio zöldséglével...

 

Ráadásul ki kell zökkennünk a megszokott kerékvágásból, át kell strukturálnunk az eddigi napirendünket, időt és energiát kell áldoznunk arra, hogy lehetőség szerint mindig vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag ételekhez jussunk. Sajnos, nagyon ritka az, hogy valaki éppen egy egészséges menüket kínáló gyorsétterem mellett dolgozik, mert ilyen nálunk szinte alig van.

 

Pedig szerte a világon létezik ez a műfaj, melynek az egyik legjobbja talán az Exki étteremlánc Belgiumban, mely számtalan friss zöldségkrém-levessel, salátával, gyümölcssalátával, ropogós, frissen sült zöldséges lepényekkel várja a betérő vendégeket.

Nos, mivel nálunk ilyen még nincs, és hasonló sem, hacsak nincs a közelünkben egy vegetáriánus étterem, alapesetben a legjobb megoldás az, hogy csomagolunk magunknak saját készítésű tízórait, ebédet, uzsonnát és rágcsálnivalót, hogy még csak véletlenül se csábuljunk el semmilyen csokis croissanttól, máglyarakástól vagy egyéb bűnös élvezetektől, sem az utcán, sem a munkahelyi étteremben. Azért kezdetben biztosan fel fog merülni néhány kétely. 

Mit csomagoljunk?

És ha meguntuk a főzést?

 

   Tóth Ágnes