Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Bicikli helyett spinning!

Ahogy megérkezik a rossz idő, úgy kezd a biciklis szezon leágazni. De ne keseredjünk el, mert itt van a spinning, ami egy új lehetőséget kínál, hogy hódoljunk szenvedélyünknek.

 

 

 

Bár biciklizni a természetben a legjobb, mégis ha valaki kordában szeretné tartani testét, és hódolni szeretne szenvedélyének, arra kitűnő megoldás a spinning. De miről is van szó?

A spinnig egy csoportos mozgásforma, mely egyedül is végezhető, de a leghatékonyabb csoportosan. A gyakorlatokat egy padlóhoz rögzített speciális szobakerékpáron végzik zenére, különféle ütemezéssel. Az edző koordinálja az egész gyakorlatot, és közben terheli és erősítő a csapatot.

 

 

 

Spinning atyja

 

 

 

Alkotója Johnny G amerikai profi biciklista. Akinek nemcsak munkája, hanem egyben szenvedélye is a biciklizés. Így nyilatkozott a vitalitasnak a spinning kitalálásáról: „Rájöttem, hogy a szobabiciklizéssel tanítani tudom az embereket, tudok nekik adni valamit anélkül, hogy kivinném őket az utcára. Kialakítottam egy negyvenperces programot, zenével, ütemezéssel.

Megfigyeltem, hogy ezzel az edzésprogrammal szellemi inspirációt tudok átadni, hogyan érezzék jól magukat azok, akik a gyakorlatokat végzik.” Terve bevált, hiszen azóta, a világ összes táján alkalmazzák az általa kitalált gyakorlatokat.

Később megalkotta a JO SAND® edzésmódszert, ami a Spinning®-et kiegészíti a harcművészetekkel, melyhez kapcsolódik a meditáció és így fejleszti a mentális képességeket és az állóképességet is. Johnny G a mai napig rendszeresen tanít, edzőtáborokat, bemutatókat tart, felszólal és különböző jótékonysági, és egyéb rendezvényeket vezet világszerte.

 

 

 

Fogyj és erősödj!

 

 

 

A spinning nem függ korhatártól vagy betegségtől, a legkisebbektől kezdve a legöregebbek is űzhetik ezt a sportot. Hiszen nem okoz semmilyen problémát, az esetleges sérülés lehetősége pedig egy szakszerű edző mellett teljes mértékben kivédhető.

Számos jótékony hatása van a szervezetre. Javítja mozgáskoordinációnkat, nem terheli az ízületeket, fokozza a vérkeringést. Formálja a láb, farizmot, a combokat, de nem növeli azok a vastagságát.

 
 

A súlyfelesleggel küzdő emberek kiváló sportja lehet, ugyanis az egyik leghatékonyabb zsírégető sport. Az eddig tapasztalatok és visszajelzések alapján, aki egyszer kipróbálta, nem akar utána lemondani róla. Hiszen játszi könnyűséggel, jókedvűen lehet fogyni, izmosodni, formálódni tőle.

 

 

 

Spinnig erőssége

 

 

 

A sportág egyik meghatározó kelléke a kerékpár. A hagyományos szobakerékpárhoz képest, teljes mértékben eltérő – bár a mostaniak már többfunkciósak, csak pénz kérdése. Erre alkalmas bringáknak az ülés és a kormány magasságát lehet állítani, de az ellenállást is, mindenféle úton-módon, a kormányon kényelmesen elérhető gombok segítségével.

A sport másik erőssége a gyakorlatok. Hiszen kezdők is nyugodt részt vehetne az órákon. Több szakaszból áll egy foglalkozás. Kezdetként közepes fordulatszámmal kell tekerni, hogy az izmok kellőképpen bemelegedjenek, majd következhet a kalóriaégető sprintelés. Az edzés intenzitását mindenki edzője segítségével határozhatja meg. Nem csak fogyaszt, de tökéletes alakot is biztosít, és kordában tarthatjuk testünket.

 

Koczka Kinga