Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Lendüljön formába az ünnepek előtt!

Modern nőként folyton rohanunk, nincs időnk semmire. A túlfeszített munkarend és a kalóriadús (vagy éppen elmaradt) étkezések pedig egyáltalán nem a mi malmunkra hajtják a vizet. Nem véletlen, hogy legtöbbünk nincs megelégedve az alakjával.

Ismerős a helyzet? Változtatni szeretne? Akkor olvasson tovább, mert tippjeinkkel megpróbálunk segíteni, hogy formába lendüljön, még az ünnepek előtt!

1.) Első lépés: étkezés

Tudta, hogy az elmúlt évtizedek alatt egy átlagos lapos tányér átmérője 23 centiről 33 centire növekedett? Többet eszünk, de nem jobbat. A csapból is az folyik, hogy egészségesen kéne táplálkoznunk, de erre legtöbbször se időnk, se energiánk. Pedig ha valamire, akkor erre érdemes időt és energiát szánni, főleg, ha szeretnénk változtatni az alakunkon. Ha így van, akkor ugorjunk fejest a gasztronómia rejtelmeibe!

Tanuljunk meg minden héten egy új, egészséges receptet, főzzünk magunknak, amilyen sűrűn csak tudunk, hogy kiküszöbölhessük az előrecsomagolt készételeket, mireliteket, konzerveket, stb. Tény, hogy a túlzott finomított élelmiszerfogyasztás kimondottan káros az egészségre, így egészségünk és szépségünk érdekében is jól tesszük, ha minél hamarabb mérsékeljük a következőket: finomított fehér liszt, finomított fehér cukor, margarin. Inkább fogyasszunk zöldségeket-gyümölcsöket, lehetőleg nyersen, hiszen ezek kitűnő vitaminforrások. Ha tehetjük, akkor együnk biotermesztésűt, és fontos, hogy mindig alaposan tisztítsunk meg! Alkalomadtán tarthatunk gyümölcsnapot, zöldségnapot is, a következők pl. kiváló méregtelenítő hatással rendelkeznek: brokkoli, retek, alma, stb. Ezeket az irodában is elropogtathatjuk!

Tudta-e?

A Minnesota Egyetem felmérése szerint azon irodai dolgozók, akik szép, rendezett íróasztalnál dolgoztak, inkább almát választottak, míg azon dolgozók, akik íróasztalán általában rendetlenség uralkodott, jobban hajlottak a csokoládé nassolására.

 

2.) Második lépés: mozgás

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a tudatos mozgást a legtöbb nő nehezebben építi bele a mindennapjaiba, mint a tudatos étkezést. Pedig a mozgást is csak elkezdeni nehéz. Nem azt mondjuk, hogy mostantól minden nap hajnali 5-kor kelés és irány az edzőterem, bőven elég, ha kezdetben heti egyszer elmegyünk mozogni 1 órát, vagy heti többször 20 percet. Ebben a kezdeti szakaszban kipróbálhatjuk, hogy a különböző mozgásformák közül melyik tetszik igazán, és megszokhatjuk azt az érzést, hogy „Megyek edzeni”. Ha ez megvan, akkor jöhet a turbófokozat, azaz a heti többszöri edzés, hiszen ez nélkülözhetetlen, ha az alak formálása a cél. Legyünk erősebbek a kifogásainknál! Sőt, ha biztosra akarunk menni, akkor beszélhetünk egy személyi edzővel is, aki személyre szabottan képes összeállítani egy programot.

Van, aki egyedül szeret mozgolódni, nekik ajánlott például a futás, az úszás vagy a kondigépezés. Aki pedig a csoportos foglalkozásokon érzi jól magát, annak álljon itt 3 tuti tipp kollektív mozgásra:

1 alapszabályt mindig tartsunk be – akkor is, ha már rutinosnak érezzük magunkat a mozgás terén – a kezdeti bemelegítés és a végén a nyújtás sose maradhat el!

3.) Harmadik lépés: kavitációs zsírbontás

Ha a kiegyensúlyozott étkezést és a rendszeres mozgást sikerült beépíteni a szokásaink közé, de még mindig van 1-2 olyan testrész, amivel elégedetlenek vagyunk, akkor sem kell elkeseredni! Jó pár kozmetikai technológia bevethető ilyenkor, ezek közül az egyik leghatékonyabb a kavitációs zsírbontás, más néven ultrahangos zsírbontás. Ez a technológia azért egyedülálló, mert a zsírsejtek számát tudja csökkenteni, nem pedig a zsírsejtek méretére van hatással, így a kezelt területen végleges, centikben is mérhető csökkenést tesz lehetővé, jojó-effektus nélkül. Tehát ha az odafigyelés (torna, étkezés) mellett még mindig vannak ledolgozhatatlan centiméterek, pl. az életkor, kialakult probléma (pajzsmirigy, stb.), vagy ülő életmód miatt, akkor besegíthetünk ezzel a szuper technológiával, amit célzottan tudunk alkalmazni azon a testrészeken, ahonnan a fránya zsírpárnák nem akarnak mozdulni.  

A szerkesztő ajánlata: ForeverSlim, az otthoni zsírbontó készülék >>>
ForeverSlim, az otthoni zsírbontó készülék

Szerencsére tehát nem kell választanunk a lapos has, a sima comb és a feszes popsi között, hiszen a kavitációs zsírbontás célzott és hatékony támogatásával mindegyik elérhető. Ha kipróbáljuk ezt a módszert, akkor arra mindenképpen ügyelni kell, hogy a kezeléssorozat alatt rengeteg vizet igyunk, valamint nyirokmasszázzsal segítsük a zsírbontás folyamatát.

Ez a technológia tehát kitűnő alternatíva a mai modern kor elfoglalt, maximalista hölgyeinek, akik nagyon szívesen megszabadulnának attól a zavaró plusz pár centitől itt-ott, ami mozgás/diéta révén nem mozdult meg. A megvalósítható cél tehát az, hogy csinosan vágjunk neki az ünnepeknek, év végi buliknak. Gyerünk, vágjunk bele! :)

Kató Iringó