Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Bombabiztos módszerek ráncok ellen

A 30 év feletti nők 69%-a kizárólag ránctalanító krémet használ ráncai ellen, azok aránya viszont, akik próbáltak már valamilyen gépi bőrfiatalító kezelést, mindössze 11% -derül ki a Vitaminsziget.com olvasói körében végzett 500 fős felmérésből.

„Meglepő, hogy a ránctalanító krémek még mindig ennyire népszerűek” – kommentálja a felmérés eredményét Dr. Gulyás Tamás, orvos szakértő.

„Az anti-aging krémekben találhatóak ugyan ránctalanító hatóanyagok, ám ezek többsége nem tud áthatolni bőrünk külső hámrétegén. Ha valamelyik komponens be is jut a mélyebb rétegekbe, ott legfeljebb 3-5% százaléka szívódik fel” – vázolja a problémát Dr. Gulyás Tamás, orvos szakértő.

A ráncosodás egyik fő oka bőrünk kollagén-termelésének csökkenése

A látványos ránctalanítás érdekében inkább olyan eljárást érdemes választani, amely szérumok nélkül is képes stimulálni a kollagén-termelést. Ilyen eredményt nyújthatnak azok a kezelések, amelyek valamilyen fizikai módszerrel (pl. rádiófrekvenciás hőenergia, tűszúrás) indítják be a bőr természetes megújulásának folyamatát.

Bőrmegújítás rádiófrekvenciával

A 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás bőrfiatalító technológia a rádiófrekvenciás hőenergiát célzottan az irha bőrsejtjeihez juttatja, így beindul a bőr megújulásának folyamata. A rádiófrekvenciás kezelés a meglévő, megnyúlt kollagén-rostokra is kedvező hatást gyakorol; rögtön „összerántja” azokat, így feszesíti a bőrt. A 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás bőrfiatalító technológia előnye, hogy fájdalom- és kockázatmentesen biztosít ránctalanító eredményt. Plusz jó hír, hogy ez a technológia már otthoni készülékben is elérhetővé vált bárki számára a Newa™ által!

„Szúrós” megoldások

Léteznek olyan ránctalanító módszerek is, amelyek mikrosérülések (pl. tűszúrások) révén képesek beindítani a bőrmegújulást. Ilyen például a dermaroller kezelés, melynek során apró tűkkel ellátott hengert görgetnek végig az arcon, s közben hidratáló anyagokat juttatnak a mélyebb rétegekbe. Ezek a kezelések egyrészt kellemetlenek vagy fájdalmasak lehetnek, másrészt felvetik a bőr felülfertőződésének lehetőségét. Azt is tudnunk kell, hogy a napsütéses hónapokban (a májfoltok kialakulásának veszélye miatt) ilyen kezeléseket egyáltalán nem szabad végezni.

Őri-Solymos Kata