Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

MENS - mikroáram terápia

 

Ízületi gyulladás, mozgásszervi panaszok, derékfájás? Segít a mikroáram!

Szinte mindannyian szenvedtünk már kellemetlen hátfájástól, nyaki izomgörcstől, migréntől vagy ízületi gyulladástól.

A magyar lakosság 10-15%-ának van valamilyen mozgásszervi problémája, (leggyakrabban gerinc-vagy ízületi panaszai), az idősebb korúak, a túlsúllyal küzdők, a fizikai munkát végzők és a sportolók ízületei pedig még fokozottabb igénybevételnek vannak kitéve.

A krónikus fájdalmak kihatnak a mindennapokra: depressziót, alvászavart, teljesítménycsökkenést okozhatnak. Szerencsére ma már nem a fájdalomcsillapító az egyetlen megoldás!

Mi az a mikroáram terápia?

A MENS, azaz a mikroáram terápia az egyik legmodernebb fizioterápiás eljárás, mely megoldást jelenthet az ízületi problémákra, krónikus mozgásszervi panaszokra. Gyógyszermentes fájdalomcsillapító, mely közvetlenül a fájdalom helyén hat.

A test összes sejtjének saját elektromos tevékenysége van. A normálistól eltérő állapotok, a gyulladások, sérülések megzavarják a sejt saját bioelektromos rezgését. A mikroáram terápia azon az elven alapul, hogy a test saját bioelektromos áramához hasonlatos áram alkalmazása képes áthatolni a sejteken, fokozni a regenerálódás folyamatát. A MENS harmonizálja a sejtszinten végbemenő folyamatokat, ha azok sérülés vagy gyulladás hatására megzavarodtak.

Fokozza a sejtek ATP termelését, fehérjeszintézisét, oxigenizációját, ionáramlásait, tápanyagfelvételét, az anyagcsere melléktermékeinek eltávolítását és semlegesíti a károsodott sejtek váltakozó polaritását, felébreszti a test saját öngyógyító képességét. A mikroáram terápia hatékonyabb más elektromos fizioterápiáknál, hiszen esetében szinte nincs szöveti ellenállás, ami más elektroterápiák esetén megfigyelhető. A kezelt személy nem is érez, vagy alig érez valamit az alkalmazott áramból.

A mikroáramok tanulmányozása 40 évvel ezelőttre vezethető vissza, de csak az utóbbi tíz évben vált lehetővé hétköznapi alkalmazásuk.  A MicroDoctor Devices Ltd. 2001 óta dolgozik együtt angliai és európai kórházakkal, a mikroáram terápiát világszerte alkalmazzák az egészségmegőrzésben. Mára ez a kutatási folyamat azt eredményezte, hogy kifejlesztették a mikroáram terápia otthoni használatára alkalmas a MicroDoctor készüléket.

Fejfájás és sportolás utáni izomfájdalmak ellen is hatékony a MENS

Tóth Ágnes