Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Alakformáló fehérnemű

Az alakformáló fehérneműk virágkorukat élik napjainkban. Nemcsak a hétköznapi hölgyek folyamodnak ilyen típusú segítséghez, hanem a hollywoodi sztárhölgyek is, akik lassan már nem lépnek vörös szőnyegre alakformáló fehérnemű nélkül.

Miért jó az alakformáló fehérnemű?

Pár perc alatt valósít meg egy kis kontúrcsökkenést, azaz vékonyabb sziluettet kapunk, ha felvesszük. Ami szűkebb ruhák viselésekor jól jöhet, hiszen ezen típusú öltözetek minden felesleges hurkát kidobnak. Az alakformáló fehérnemű jótékony hatása, hogy összeszorítja a husit és egyenletesebb bőrfelszínt eredményez. A hölgyek azért szeretik az alakformáló fehérneműket, mert gyors segítséget jelentenek különböző megjelenések előtt (party, színház, esküvő, stb.), és magabiztosabbá teszik viselőjüket.

Milyen alakformáló fehérneműk léteznek?

Mikor ajánlott az alakformáló fehérnemű?

Azoknak ajánlott az alakformáló fehérnemű, akik esetenként vágynak egy kis karcsúsító hatásra, pl. nem szeretnék, ha a testhezálló ruhán túlságosan kidomborodna a pocak. Óvatosan azért az alakformáló fehérneműkkel, egy-egy alkalom (például party vagy esküvő) még belefér, de mindennapi használatra azért nem ajánlottak, hiszen eléggé elszorítanak. Tartós alakformáló megoldást pl. a rendszeres sport, a megfelelő táplálkozás eredményezhet, az alakformáló fehérnemű nem. Ami még fontos, hogy alakformáló fehérnemű vásárlása előtt mindenféleképpen kérjük ki az eladó tanácsát a megfelelő mérettel kapcsolatban.

Alakformáló fehérneműk régen és most

A mai alakformáló fehérneműk felidézhetik bennünk a régi korok fűzőit, amelyek rendkívül szorosak és kényelmetlenek voltak. Akkor és ma is a minél karcsúbb kinézet volt a cél, amiért a hölgyek mindent megtettek. Érdekesség, hogy a női derék az elmúlt 50 évben több mint 15 centivel lett vastagabb, ugyanakkor a mell- és csípőbőség ugyanennyi idő alatt csak 4 centivel nőtt. Ráadásul egy brit tanulmány nemrég kimutatta, hogy átlagosan 4 kilóval vagyunk súlyosabbak, mint nagymamáink az ő idejükben.

Bár a 16. századi Franciaországban a királynő kötelezte udvarhölgyeit arra, hogy 30 centis derekuk legyen - ami manapság egy tízéves kislány mérete -, szerencsére manapság minket már nem kötnek ilyen kötelező szabályok, mi magunk döntjük el, hogy milyen életmódot és öltözködési stílust választunk. Végezetül azért elfogadhatunk egy tanácsot Coco Chanel néhai divattervezőtől, akinek az egyik kedvenc kifejezése az allure volt. Ez a szó külső megjelenést jelent, de nem ruhaméretet jelöl, hanem arra a finom könnyedségre utal, ahogy egy nőnek a testét viselnie kéne. Ne feledd: a boldogságnál nincs jobb szépítőszer!

Kató Iringó