Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

A legjobb ajándékok gyerekeknek

Összegyűjtöttünk pár hasznos ajándékötletet kisebb-nagyobb gyerekeknek! Válogasson közülük kedvére!

Bio habfürdők

A gyerekek imádnak hatalmasat pancsolni esténként, habfürdőből tehát sosem elég! Persze, az már nem mindegy, mi rejlik egy-egy mutatós flakonban! A szintetikus tartósítószerekkel illatanyagokkal készült termékek helyett kizárólag bőrbarát, kíméletes, bio terméket vegyünk a piciknek! Néhány biztos tipp:

Egészségvédő vitaminok és táplálékkiegészítők gyerekeknek

Ezeket az egészségvédő termékeket ne közvetlenül  a gyerekeknek adjuk, hanem szüleiknek, hiszen ők azok, akik tudják értékelni egy GMP minősítésű, csúcskategóriás vitamin vagy étrendkiegészítő fontosságát.

Mesekönyvek

Lackfi János: Átváltozós mesék

Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik. Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen… Megszokott világunkból, ha akarjuk, a legelképesztőbb mesebuborékok virulnak ki egy pillanat alatt. Csukd be a szemed, és mondd velünk: hipp-hopp, az legyek, aki akarok!

Tom Schamp: Ottó a hóban

Aki már ismeri az Ottó képeskönyveket, tudja, hogy ezeket a könyveket fejjel lefelé is lehet nézegetni!

Egészen kicsiknek is ajánljuk, mert kevés szöveg van benne, és a mókás karakterek köré a gyerekek akár saját maguk is kitalálhatnak egy-egy új mesét.

Ottó és papája ezúttal stílusosan síelni indulnak, kaladjaikat pedig együtt alakíthatjuk a picikkel!

Elfelejtett lények boltja

Ez a karácsonyi antológia újszerű hangon kívánja megszólítani a gyerekközönséget. Ez a hang a kortárs gyerekirodalmi szövegek hangja, melyben a humornak, vidámságnak, a játéknak kitüntetett szerepe van. A karácsonyi ünnepvárást a kötet a gyerekek szemszögéből láttatja.

A nagy alakú, színes albumot Szegedi Katalin, Rofusz Kinga, Gyöngyösi Adrienn és Szulyovszky Sarolta munkái díszítik, akik részletgazdag, pompás illusztrációkkal látták el a könyvet.

DVD-k

Angelina balerina 1-4.

A rajzfilm Katherina Holabird méltán népszerű könyve alapján készült, és gyerekek millióinak nyújtott szerte a világban mesés szórakozást. A rajzfilm főhőse egy álmodozó, szeretnivaló kisegér, akinek minden álma, hogy balerina legyen.

Angelina, a kisegér erős, szenvedélyes, elszánt, egy olyan bájos figura, akivel bármilyen korú kislány könnyedén tud azonosulni. Az filmsorozat  humorával és bájosságával lebilincseli és elvarázsolja a nézőt.

 

A Mikulás igaz története

Gutt, a fák őrzője, a Hallhatatlanok birodalmának peremén egy halandó csecsemőre lel, akit Tanya hercegnővel együtt felnevelnek és Nuelnek neveznek el. Nuel olthatatlan vonzalmat érez népe, a halandók iránt és mindent elkövet hogy a halandók gyermekeinek örömet szerezzen. A legendás, szarvassal vont szánján egyre több gyermekhez juttatja el ajándékait. Az ember azonban nem él örökké... Vajon mi lesz a Mikulás sorsa?

Színházjegyek

Az első színházi élmény minden gyermek életében meghatározó, érdemes hát elvinni a piciket előadást nézni, mert lehet, hogy felnőtt korukban is emlékeznek majd rá! Ezeket az előadásokat óvodáskorúaknak ajánljuk:

Tóth Ágnes