Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Lúgosítás és fogyás: személyes tapasztalatok

A lúgosítás egészségessé tesz, megfiatalít, és mellesleg: le is fogyaszt. Személyes beszámoló egy harmincas éveiben járó kismamától, aki majdnem 20 kg-ot fogyott lúgosító diétával.

Az elsavasodás legfőbb tünetei

Egészségünk sok szempontból azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megteremteni – megfelelő étrend és lúgosító étrend-kiegészítők – segítségével az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. Szervezetünk ugyanis elég világosan jelzi, ha felborult a sav-bázis egyensúlya: azaz, ha kórosan túlsavasodott, ennek ugyanis egyértelmű, negatív jelei vannak:

Az embereket általában legjobban az érdekli, hogy mi a kapcsolat az elhízás és az elsavasodás között. A lúgosítás szószólója, A PH csoda című sikerkönyv szerzője, Dr. Robert Young mikrobiológus és táplálkozási tanácsadó szerint a testünkre lerakódott zsír nem más, mint az elsavasodásra adott ellenreakció. A szerző azt állítja, hogy „Az elsavasodott belső környezetnek köszönhetjük azokat a plusz kilókat, amelyeket magunkon hordozunk.” Ez annyit jelent, hogy a szervezet zsírsejteket termel védekező mechanizmusként, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, ezzel próbálva megvédeni őket. Az elsavasodás ugyanis szétmarná a szerveket, a zsír tehát szó szerint megmenti a túlsúlyos emberek életét!

Személyes beszámoló a lúgosításról

A PH csoda c. könyvben vázolt módszer, a lúgosítás sokaknak segített már abban, hogy formába jöjjenek. Evelin, egy energikus, nádszálkarcsú, 36 éves kismama, a 3 éves Barbara mamája így meséli el a tapasztalatait:

„Lánykoromban átlagos súlyom volt, de mindig nagyon vastag volt combom és a lábam. Évtizedekig nem mertem szoknyát hordani, inkább a karcsú derekamat vagy a vállamat hangsúlyoztam. Nagyon alacsony vagyok, 162 cm, és 32 éves koromig nagyjából 53 kg volt a súlyom. Ez talán kevésnek tűnik, de mindez párnás térddel, húsos vádlival, vaskos combbal és látványos lovaglónadrág szindrómával párosult, míg a felsőtestem vékony, szinte törékeny maradt. Amikor aztán kisbabát vártam, semmit nem vontam meg magamtól, és majdnem 20 kg-ot híztam, elértem a 70 kg-ot! Ez az én alacsony termetemhez szörnyen hatott: a combom és a vádlim szinte egybeolvadt, úgy éreztem, két, vaskos elefántlábon járok, a fenekem méretesre hízott, ráadásul folyamatosan fáradt és enervált voltam.

 

Amikor a kislányom fél éves lett, elhatároztam, hogy visszaszerzem a régi alakomat, és ehhez – szerencsémre – éppen A PH csoda című könyvet választottam. Meggyőzött az az alapos szakmai háttér, amit a módszer mögött találtam. Mivel éppen akkoriban szültem, pontosan tudtam, hogy az anyatej az egyik leginkább lúgosító hatású táplálék, hiszen a kisbabák természetes módon lúgosítanak, a természet így gondoskodik arról, hogy megvédje az egészségüket.

A lúgosító diéta hatása

Az a típus vagyok, aki, ha beleugrik valamibe, nagyon komolyan veszi. Így aztán pontosan betartottam a könyvben szereplő, szigorú diétát. Nem is volt olyan nehéz! Rengeteg új, zöldséges ételt tanultam meg főzni, napi látogató lettem a közeli bioboltban, ahová gyakran leugrottam teljes kiőrlésű tönkönybúza pékáruért, és megszoktam, hogy a nassolás már nem édességet jelent, hanem zöldségdarabkákat vagy kölesgolyót.

Teljes gőzzel lúgosítani kezdtem, szedtem a lúgosító étrend-kiegészítőket, a táplálkozási szokásaimat pedig teljesen átalakítottam: elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, a cukrot, a klasszikus, magyaros fogásokat, helyette számtalan finom és eredeti zöldséglevest próbáltam ki, brokkoli krémlevest tormával, paradicsomlevest zellerrel. Néhány hét múlva azt vettem észre, hogy teljesen megszűnt a farkaséhségem, a kilók pedig kezdtek leolvadni rólam.

Ráadásul a férjem és az anyukám is belelkesedett, és csatlakoztak hozzám. Persze, ők nem voltak olyan megszállottak, mint én, nem tartottak be minden szabályt, de bő tíz kg róluk is lazán lement két hónap alatt.

Az én alakommal pedig egészen csodálatos dolog történt! A zsírpárnák eltünedeztek, és még a rég nem látott izmaim is kezdtek előbukkanni. Nem vagyok igazi sportember, összesen másfél hónapig sportoltam a diéta mellett, de a diéténak köszönhetően olyan lapos, feszes és izmos lett a hasam, mint egy fürdőruha-modellnek. Persze nem az volt az igazán érdekes, hogy a hasam és a derekam karcsú lett, hiszen arról voltak emlékeim, (tudtam, hogy ha lefogyok, a felsőtestem rendben lesz), hanem az, hogy egy idő után a fenekem és a combom is kezdett formássá, karcsúvá válni, pedig ezek, amióta az eszemet tudom, mindig párnásak, vaskosak voltak! Most 47 kg körül járok, és ha rám néz valaki, azt hiszi, hogy rengeteget sportolok, pedig, őszintén szólva, ez nem igaz. Egyszerűen csak lúgosítok! És végre olyan feszes, formás, ruganyos a testem, hogy idén nyáron büszke lehettem magamra bikiniben, és olyan – eddig teljesen elképzelhetetlenek tűnő – ruhákat is felvehettem, mint egy tépett farmersort vagy egy fodros miniruha.

Alapszabályok lúgosításhoz - ne vigye túlzásba!
  • A lúgosítást szakaszosan végezzük! Étkezés előtt fél órával, azt követően pedig egy-két óra hosszáig ne fogyasszunk lúgosító folyadékot!
  • A gyomor nemcsak savat, hanem fehérjeemésztő enzimeket is termel, amelyek pont a savas közeg hatására aktiválódnak. Ha állandóan lúgosan tartjuk gyomrunkat, mert pl. folyamatosan lúgosító italokat fogyasztunk, akkor nem hagyunk teret ezen enzimek rendes működéséhez.
  • A helyes táplálkozásban a lúgos-savas ételek aránya 80%-20%: nem létezik 100%-ban lúgos táplálkozás, és nem is szabad erre törekedni, mert károsítja a szervezetet!

 

 

 

 

 

 

 

 

A lúgosításnak volt számomra még egy pozitív következménye, amire nem is számítottam igazán: az arcbőröm és a hajam is rendbejött! Az arcom mostanra sima és feszes lett, a hajam pedig úgy csillog újra, mint a gyerekeké. Ezen a változáson teljesen meglepődtem, de örömmel elfogadom, hogy ez is a lúgosítással együtt jár! Nem hittem volna, hogy a 18 éves érettségi találkozómon sokkal jobban nézek majd ki, mint annak idején! Ráadásul úgy érzem, szinte megfiatalodtam, egyre több energiám van: reggelente nagyon korán kelünk a kicsivel, másfél óra alatt elvégzem a szükséges teendőket, aztán szinte egész nap a játszótéren rohangászunk! Alig várom azt is, hogy újra visszamenjek dolgozni, rengeteg a lekötetlen energiám.” – fejezi be mosolyogva beszámolóját Evelin.

Tóth Ágnes

Kapcsolódó termékek


» FitLineŸ Basics - antioxidáns, méregtelenítő italpor (360g)
» FitLineŸ Herbaslim lúgosító tea
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag + flakonnal (110g+30ml+1l flakon)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (110g) +1l-es flakonnal
» Innerlight SuperGreens - lúgosító kapszula (90db)
» Innerlight SuperGreens lúgosító kapszula (180db)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (180g)
» Innerlight SuperGreens - lúgosító por (420g)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - 2 havi adag (180g+60ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - Családi csomag (420 g + 2 X 60 ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (90db+30ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (180db+30ml)
» Innerlight SuperGreens flakon (1l)
» Méregtelenítő csomag: Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag (110 g+30ml) + Caprilenic – Kaprilsav, kolloidális csepp (30ml)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (220 g)
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (60 ml)
» Lúgosító sókeverék - Young pHorever pHour Salts (450 g)
» Lúgosító porhoz flakon - Young pHorever (700 ml)
» Lúgosító Young pHorever alapcsomag: lúgosító zöld por 220g + lúgosító csepp 60 ml
» Bio NEUNER'S Alakformáló gyógytea-keverék
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (110 g)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (110 g)
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (220 g)
» Lúgosító kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula gyerekeknek - Young pHorever pH Miracle Greens (180 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító sókeverék kapszula - Young pHorever pHour Salts (90)