Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Légzésfigyelő – életet menthet!

Előző cikkünkben beszámoltunk a bölcsőhalálról és annak kockázati lehetőségéről, de nem tértünk ki bővebben megelőzésére, vagyis a légzésfigyelőkre. Rövid összefoglalásunkból megismerkedhetünk típusaikkal és szerepükkel.

 

Mint tudjuk a csecsemőkorban gyakoriak a légzészavarok, sőt az is előfordulhat, hogy a baba mélyen alszik, és több másodpercig nem vesz levegőt – ami sajnos tragédiához is vezethet. Ennek (bölcsőhalál) megelőzésére fejlesztették ki a légzésfigyelőket. Segítségével életet tudunk menteni, ugyanis a figyelő jelzi - általában hangos sípoló hanggal - ha a baba egy adott időn túl nem vesz levegőt. Segítő kezet nyújt, felhívja a szülők figyelmét a problémára, akik újraélesztéssel megmenthetik gyermekük életét.

Figyelő szemek

Nem olcsó mulatság, de megéri áldozni rá! A csecsemőhalál lesből támad, és nem kíméli az egészséges babákat sem – az ördög nem alszik. Használatuk biztonságot ad a családnak. Ha nincs lehetőség arra, hogy megvásárold a terméket, akkor sincs semmi probléma. Az ország több pontján is lehet kölcsönözni, akár már pár ezer forintért is.

 

Nincsenek tökéletes készülékek, emberek készítik, így a hiba itt is előfordulhat. Ezért vásárlás előtt mindenképpen tesztelni kell a terméket. Soha ne hozzuk el addig, még ki nem próbáltuk! Később felmerülő hiba esetén azonnal vissza kell vinni az üzletbe.

 

 

Légzésfigyelők

Leírás

Ár

NANNY  légzésfigyelő készülék

1 érzékelő lapot tartalmaz, amit még eggyel bővíteni lehet. Hangriasztást illetve látható jelzést ad, ha a légzés 20 másodpercnél tovább abbamarad, illetve ha a percenkénti légzésszám 8 alá csökken. 

Kb. 22-24 000 Ft

Angelcare légzésfigyelő készülék AC 300

2 érzékelő lapot és egy gyermekmegőrző egységet tartalmaz. 15 mp után jelez, majd 20 mp után hangos riasztásba kezd. 5 fokozatú érzékenység szabályozás. 12 cm-es vastagságig bármilyen matracon használható. Elemmel működik. 

Kb. 22-24 000 Ft Tovább megtekinthető>>

Álomvirág légzésfigyelő

3 érzékelő lapot tartalmaz. Kizárólag akkor ad jelzést, ha a baba légzése kimarad. 15 mp után előriaszt, ha pedig 5 mp belül nem történik levegővétel, akkor folyamatosan hangos jelzés ad. Normál vastagságú matrac illetve kókuszrostból készült alatt is elhelyezhető. A virág bárhol elhelyezhető. 2 db ceruzaelemmel működik. Tartozéka: használati útmutató és egy oktatófilm.  

Kb. 24-26 000 Ft Tovább megtekinthető>>

Baby Control légzésfigyelő

3 nagyméretű érzékelőlapot és egy digitális kijelzőt tartalmaz. Digitálisan beállítható, 10 fokozatú érzékenységre. 12 mp után figyelmeztető jelzést ad, majd megszólal a hangosabb riasztás. Eseménymemóriával rendelkezik, mely a kikapcsolás előtti időszakot rögzíti. Tartozéka: tájékoztató és oktatófilm. 

Kb. 30 000 Ft Tovább megtekinthető>>

 

Angalcare légzésfigyelő digitális „szülő egységgel” AC 301-R 

A termék rendelkezik Öko tesztes minősítéssel. 2 érzékelő lapot és egy gyermekmegőrző egységet tartalmaz. 15 mp után jelez, majd 20 mp után hangos riasztásba kezd. 5 fokozatú érzékenység szabályozás. 12 cm-es vastagságig bármilyen matracon használható. Elemmel működik. A bébi őrző 4 féle működési funkció lát el, 3 választható csatorna. Éjszakai fénnyel és hőmérővel van felszerelve. 120 méteres hatótávolság.  

Kb. 34-36 000 Ft Tovább megtekinthető>>

 Reer légzésfigyelő és bébiőrző

 

 

Légzésfigyelő és bébiőrző egyben, adó és vevőkészülék kijelzővel. Légzés/mozgásra automatikusan bekapcsol. Szobahőmérséklet riasztóval van ellátva.

Kb. 25 000 Ft

 

 

Oktatás  

Ma már vannak olyan tanfolyamok, melyeken kifejezetten a légzésfigyelők használatát, kezelését oktatják. Nem egy lényegtelen dolog, hisz mint már említettem nemcsak megvásárolni kell, hanem megfelelően használni is. A legtöbb áruházban már kölcsönözni is lehet a figyelőket, és ott általában ingyenes biztosítják az oktatást. De egyénileg is elsajátítható, csak egy kis időt kell szánni rá.

 

Ugyanakkor a megfelelő használat nem minden esetben elég. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csak maga a légzésfigyelő nem menti meg a baba életét – csupán egy esélyt ad. Segítséget, csak az újjáélesztési technika alkalmazása nyújthat. Vannak, kifejezetten erre szakosodott tanfolyamokat, ahol a szülőket megtanítják a különböző fogásokra és élesztési technikára. Szerencsére ez egyre elterjedtebb és az ország több pontján is találkozhatunk kurzusokkal. Bátran kérjük szakemberek segítségét!

 

Koczka Kinga