Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

A fogyásról és a jó közérzetről szülés után - Könyvajánló

Ki ne szeretné terhesség után visszanyerni régi alakját? Most nem kell mást csinálnod, mit kezedbe venni Kenéz Kíra könyvét és belevágnod az általa hirdetett „szépség projektbe”. Segítségével, bárki könnyedén, koplalás nélkül visszanyerheti alakját és lelki egyensúlyát.

Kenéz Kíra: A fogyásról és a jó közérzetrő szülés után, LPI Könyvkiadó 2004

A szülés utáni időszakban minden újdonsült édesanya komoly testi és lelki változáson megy keresztül. A könyv ezeken, az időszakon nyújt segítséget különösen a súlyfelesleggel küszködő édesanyák problémáira.

Régen azt mondogatták, hogy a pocak kilenc hónapon keresztül növekedik, és újabb kilenc hónap szükséges ahhoz, hogy visszahúzódjon. Ma már tudjuk, hogy ezt a második szakaszt képesek vagyunk lecsökkenteni megfelelő táplálkozással, testmozgással és jó adag lelki erővel, amellyel minden anya rendelkezik, csak nem mindenki él vele. Most a lehetőség itt van, bárki kihasználhatja a könyv segítségével.

A könyv 4 nagy fejezetre oszlik. Megtudhatjuk többet között azt is, hogy a szoptatás fogyaszt, vagy hogy melyek azok a táplálékok, amik segítségével pár kilótól megszabadulhatunk, úgy, hogy közben nem ártunk vele a babának. Részletesen foglalkozik a vitaminokkal és egyéb ásványi anyagokkal. De mint tudjuk, a helyes táplálkozás nem elégedő a fogyáshoz. Külön részt szentel a mozgásnak is, melyben könnyű és otthon elvégezhető gyakorlatokat mutat be. Nem akarom lelőni a poént, de nekem személy szerint a babakocsival végzendő feladatok tetszenek a legjobban. Lelki egyensúly visszazökkentése érdekében praktikus, hasznos tanácsokkal, szépségápolás tippekkel látja el a kismamákat.

Mindezt még csak fokozza a színvonalas kivitelezés, az illusztris képek és táblázatok. Hiteles olvasmány egy anya tollából, aki mindezeket átélte. Bevált, kipróbált tanácsai hasznosak lehetnek minden édesanya számára.

Koczka Kinga

2007-08-23