Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Safe Laser lézer karácsonyra

Ha a család apraját-nagyját, kisebb és nagyobb betegségeit, sérüléseit, hatékonyan szeretnénk kezelni, akkor a Safe Laser lágylézer ideális karácsonyi ajándékká válhat az egész család számára.

A Safe Laser lágylézer készülék, mint a nevében is rejlik biztonságos lézerkezelést tesz lehetővé bárki számára. Valójában jelenleg az egyetlen olyan gyógyászati lágylézer technológia, mely nemcsak szigorú feltételeknek megfelelő rendelőkben alkalmazható, hanem bárki az otthonában is használhatja. Ezt az a speciális prizmarendszer teszi lehetővé, ami úgy szórja szét a lágylézerforrás fényét, hogy az megtartja azon jellemzőit, melyek a lézer biostimulációs hatásaiért felelnek, ellenben a szemlencse nem képes többé azt összegyűjteni. Egy ilyen eszköz bármely család számára kincset ér, mivel nagyon sok mindenre használható.

A biostimuláció hatása a biológiai folyamatokra

A biostimulációs hatás eléggé elvont már-már ezoterikus fogalomnak tűnik, azonban 60 éve nem találtak rá más kifejezést, ami ennél jobban leírná a lágylézerek hatását. A fogalmat Dr. Mester Endre alkotta meg, és jelenleg az Amerikai Élelmiszer Hivatal (FDA) is ezt a fogalmat (biostimulation) használja a lágylézer eszközök hatásának leírására. A biostimuláció azt a folyamatot írja le, ahogy a lézersugár hat a biológiai folyamatokra. A lágylézerfény hatására ugyanis a sejtek különböző fehérjekomponensei gerjesztett állapotba kerülnek, és ennek hatására számos folyamat felgyorsul bennük. A sejtműködések gyorsulása többszörös hatást vált ki a kezelt területen, attól függően, hogy mely sejtek aktivizálódtak.

A Safe Lase lágylézer hatásai:

Eddig ezeket a hatásokat főként a bőr és a nyálkahártya szintjén, illetve a kisebb ízületek esetén figyelték meg, vizsgálták. Ennek oka, hogy a lágylézer kezeléseknél alapvetően a piros (660nm) közeli fényt használták. Ez a hullámhossz - energiájától függetlenül - csak 2-3 cm mélyre képes a szövetekbe hatolni. Azonban elkezdtek infra lézereket is alkalmazni, melyek fénye nem látható ugyan, de 6-8 cm-es mélységben is kifejtik hatásukat. Ezt legjobban a nagyízületek gyulladásos folyamatainak csillapítására alkalmazzák, de számos távlati lehetőséget is megnyitottak, melyek jelenleg a kutatás és tapasztalatszerzés szintjén vannak, de nagyon bíztatóak. Ezzel a hatásmélységgel ugyanis elérhetők például a hasi szervek is, így máj, a vese vagy a hasnyálmirigy, melyek kezelése azok funkcióját is képes javítani.

Mely területeken használhatjuk a Safe Lase lézert?

A fent leírt biostimulációs hatás tehát a test bármely részén alkalmazható, épp ezért nem érdemes csak egyféle felhasználás, egyféle probléma felől megközelíteni a safe laser eszközök használatát. A Safe laser család tartalmaz egy piros (660nm) és egy infra (808nm) hullámhosszú lézerfényt kibocsátó lézereszközt, illetve az alkalmazásuk kiegészítésére szűkítőket (pl.: orrkezelés, fülkezelés) és száloptikát (pl.: szájüregi kezelések, fülkezelés).

Tapasztalataink szerint a Safe Laser 500-as eszköz minden folyamatra hatással van, amire a 150-es készülék, és harmad akkora kezelési időket kell vele alkalmazni. Fordítva sajnos nem így van, a Safe Laser 150-es eszközzel ugyanis nem lehet például mély ízületi gyulladásokat kezeli, még sokkal hosszabb kezelési idők alkalmazásával sem. Ennek ellenére a 2-3cm mélyen elhelyezkedő folyamatok hosszabb kezelésekre szépen reagálnak.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az alkalmazási lehetőségeket, amire egy családon belül alkalmazhatók a Safe Laser készülékek.

Helyi kezeléssel gyógyítható betegségek, a Safe Laser 150-es készülék allmazásával:

Orrnyílás bevilágításával gyógyuló betegségek:

Állatorvoslásban a felsoroltakon kívül, az alábbi betegségek is kezelhetőek az orr-nyílás bevilágításával (vér besugárzás):

Az utóbbi megállapítások állatok kezelésének tapasztalatain alapulnak, nem tekinthetők humán felhasználás javallatainak, noha a piros lágylézer agyi keringésjavító hatása és sztrók rehabilitációban történő alkalmazása klinikailag igazolt.

A Safe Laser® 500 Infrával kezelhető kórképek és betegségek

Mozgásszervi betegségek

Sérülések:

A traumás és sportsérülések gyógyulási idejét a lágylézer terápia lerövidíti. Műtét előtt alkalmazva gyorsítja a haematomák, ödémák felszívódását, így a műtéti terület jobban hozzáférhetővé válik, fájdalmat csökkent.

Túlerőltetésre létrejövő kórképek:

Degenerahv elváltozások:

Bőrgyógyászati megbetegedések

Idegrendszeri megbetegedések (fájdalomcsillapítás):

Fogászati és szájbetegségek

A felszíni bőr és nyálkahártya betegségeket (pl. herpesz, szájsebek, fekélyek aphta) és a fogínysorvadást, vérzést a piros fényű (660nm) Safe Laser® 150-nel tudjuk hatékonyabban kezelni (rácsavarható száloptika, fogínykezelő segítségével).

A 808nm-es Safe Laser® 500 Infrával viszont a mélyebb területeket érhetjük el és fájdalomcsillapításra is alkalmasabb.

Dr. Gulyás Tamás