Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

3+1 végzetes hiba, amit IPL szőrtelenítő gép vásárlásakor elkövethet

Napjainkban az IPL szőrtelenítés nagyon népszerű, hiszen mindannyian szeretnénk megszabadulni azoktól az átkozott szőrszálaktól. Kozmetikai szalonba viszont többségünk nem szívesen megy, egyrészt a borsos ár, másrészt a kötöttségek és a diszkréció miatt. Szerencsére vannak már otthoni IPL szőrtelenítő gépek, méghozzá jó pár, ám ezek közül nehéz választani. 

Vásárlás előtt mindenképp érdemes alaposan tájékozódni, mert nem mindegy, hogy az adott gép beváltja-e a hozzá fűzött reményeket a pénzünkért… Nem tudja, hogy mire figyeljen? Ne aggódjon, összegyűjtöttünk 3+1 végzetes hibát, amit sajnos elkövethet IPL szőrtelenítő vásárlásakor! 

#1 végzetes hiba:

Nem nézi meg, hogy milyen sűrűn kell majd használnia a gépet!

Tudnunk kell, hogy a szőrtüszők általában 2-3 hetente kerülnek növekedési fázisba, ilyenkor képes az IPL villanófény roncsolni ezeket. Bár az IPL szőrtelenítés elve hasonló, a kezelés módszere és időzítése gyártónként eltérő. A készülékek használata a gyártó által ajánlott módon a legoptimálisabb, viszont ez meghatározza a használhatóságot. A felhasználható garantált - vagy nem is garantált - villanásszám elhasználása nagymértékben függ a használat módjától, így esetenként korlátozhatja a felhasználási lehetőségeket. Fő kívánalmaink a tartós szőrtelen állapot, és a minél hamarabb jelentkező hatás. Ez a kettő azonban nem mindig áll egyensúlyban egymással.

Tudta-e?

Egy személy teljes, tartós szőrtelenítő kúrájához kb. 12.000-15.000 villanás szükséges.

 

#2 végzetes hiba:

A gyanúsan magas teljesítmény elvakítja!

Az otthoni IPL szőrtelenítő készülékek intenzitása 4-6 Joule/cm2 körül mozog. A “biztonságosaknak” titulált gépek 4 Joule/cm2 alatt is lehetnek, de azok hatékonysága is elmaradhat a vártnál. A szalongépek viszont már 30-50Joule/cm2 közötti intenzitással rendelkeznek. Ez az energia már biztosan elöli az összes szőrtüszőt, ellenben intenzív hűtést is igényel a bőr védelme érdekében. Máskülönben megégne. Ha gyanúsan magas intenzitás értéket lát, az vagy tényleg veszélyes, és bőre épségét veszélyezteti, vagy a gyártó/forgalmazó több villanás együttes értékét adja meg. Ez esetben egy villantás során 2-3 villanás történik. Ez viszont felezi, harmadolja a lehetséges villantások számát.

#3 végzetes hiba:

Bedől a HPL-nek!

Először is szögezzük le, hogy szőrtelenítésre a biofizikai módszerek közül a fénykezelés, legyen az lézer vagy IPL (villanófény) a hatékony. Ha az IPL szőrtelenítő készüléket ultrahanggal vagy rádiófrekvenciával kombinálják, az a bőrt más módon befolyásolhatja ugyan, de valószínűleg nem növeli a szőrtelenítés hatékonyságát. Ilyen esetekben azonban - sokszor a biztonságosságra hivatkozva – az IPL villanófény intenzitása kisebb. Ez azonban a hatékonyságot csökkenti, tehát nem jobb, hanem rosszabb hatást érhetsz el. A Safe Pulsed Light vagy SPL (biztonságos pulzáló fény), illetve a Home Pulsed Light vagy HPL (otthoni pulzáló fény) elnevezések mögött az előbbi magyarázatok állnak. Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek azonban eleve biztonságos tartományra vannak belőve, mint ahogy a következő pontban láthatod, így azok intenzitásának csökkentése már a hatékonyságot rontja.

E mellett, ha az IPL szőrtelenítő gépet borotvával vagy epilátorral kombinálják, annak se dőlj be! Az IPL kezelés előtt a bőrszintből kilógó szőrszálakat le kell borotválni, tehát további borotvának értelme nincs, az csak nehézkessé teszi a kezelést. Az epilátor használata pedig fölösleges, sőt rontja a kezelés hatékonyságát is. Az ugyanis kitépi a szőrszálakat, márpedig az IPL lényege, hogy a bőrben levő szőrszál a hőt a szőrtüszőhöz vezeti. Ha ott nincs szőr, akkor az egész műveletnek semmi értelme sincsen. 

+1 végzetes hiba:

Akkumulátoros IPL szőrtelenítő gépre vágyik!

Az akkumulátor előnye, hogy nem vagyunk helyhez kötve, egy kezelést bárhol elvégezhetjük. Az is jó, ha nem kell a vezetékkel bajlódni, mégsem terjedtek el a vezeték nélküli vasalók... A tölthető elektromos fogkefe ellenben nagyon is racionális választás, és az összes vizes közegben is használható kütyü, pl. trimmer. Gondoljuk csak végig, hogy úgy is otthon használjuk a gépet - arra a kis időre pedig nem nagy kunszt bedugni a konnektorba! Ellenben az akkumulátorokkal sok gond van és egy idő után sajnos tönkre is mennek. A legtöbb otthoni akksis IPL gépben ráadásul nem is cserélhető az akkumulátor, így megeshet, hogy az akksi előbb tönkre megy, minthogy elfogyasztanánk a gép villanásszámát.

Profi IPL szőrtelenítő gépet keres otthonra? 

Ismerje meg a DEESS IPL készüléket! Kattintson ide! >>>

Ez a készülék a kozmetikákban is alkalmazott IPL szőrtelenítő technológia teljesen biztonságos és hatékony otthoni használatát teszi lehetővé, a szépségszalonok árainak töredékéért. Ráadásul kiemelkedően magas villanásszámmal (garantált 300.000) rendelkezik, így több ember is használhatja családon belül!

Bővebb információ a DEESS.hu vagy a SzepitoGepek.hu weboldalon! >>>

Dr. Gulyás Tamás