Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Tippek ránctalanító krém vásárlásához – I. rész

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. Jó-jó, de ne siessük el a döntést!

Most összegyűjtöttünk néhány vásárlási tippet, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt a kasszához sietnénk a kiválasztott ránctalanító krémmel.

Ránctalanító krém vásárlása előtti tudnivalók

Először is jó, ha tudjuk, hogy a ránctalanító krémek a bőr mélyebb rétegeibe nem nagyon tudnak lejutni, így csupán kb. 2-5%-ot képesek módosítani a ráncok állapotán. Tehát túl nagy csodát nem érdemes várni a ránctalanító krémektől. Persze arra jók a ránctalanító krémek is, hogy megfelelő hidratáltságot adjanak az arcbőrünknek. Ezen kívül a legtöbb ránctalanító krémben van napfényvédő is, ami azért praktikus, mert némiképp távol tartja a ráncok egyik fő ellenségét, a napsugárzást.

Most következzenek a tippek ránctalanító krém vásárlásához!

1.) Kérjük ki a kozmetikusunk véleményét!

Ha van, akkor először kérjünk segítséget a kozmetikusunktól. Kérdezzük meg tőle, hogy milyen típusú az arcbőrünk, és milyen az állapota? Ennek fényében milyen arcápoló termékeket ajánlj (például milyen ránctalanító krémet), és milyen sűrűn? Feltehetően fog tudni segíteni, hiszen ismeri a bőrünket. Ha pedig az általa ajánlott ránctalanító krém valamiért nem válna be, akkor még mindig ráérünk elmenni pl. a drogériába.

2.) Ne a reklám miatt vásároljunk meg egy ránctalanító krémet!

Lehet, hogy tetszik a ránctalanító krém reklámja - szép a modell a plakáton, mutatós a csomagolás, jól hangzik a fantázianév, klassz a szlogen, stb.-stb. - de semmi esetre se emiatt döntsünk a krém mellett. Gondoljunk csak arra, hogy nem a külcsín a fontos, hanem a belbecs!

3.) Ne az ár alapján vásároljunk ránctalanító krémet!

Számos felmérés bizonyította, hogy a drágább ránctalanító krém nem hatásosabb sokkal, mint az olcsóbb fajta. Tehát ha nincs jobb időtöltésünk, mint súlyos összegeket otthagyni a drogériák kasszáinál, akkor ne vásároljunk csillagászati összegért ránctalanító krémet, mert nem valószínű, hogy jobban hatna, mint olcsóbbik társa. Vásárláskor vegyük alaposan szemügyre az egész ránctalanító krém kínálatot. Hasonlítsuk össze a ránctalanító krémeket, és fizetés előtt mindig mérlegeljük, hogy az adott ránctalanító krém biztos megéri-e az árát.

4.) Nézzük meg a ránctalanító krém összetevőinek listáját a dobozon, tégelyen, tubuson!

A legtöbb ránctalanító krémbe hangzatos összetevőket tesznek, amit aztán jó sokszor fel is emlegetnek a reklámokban. Ilyen összetevők lehetnek például: Q10 koenzim, A vitamin, E vitamin, C vitamin, gyümölcssav, hialuronsav, stb.. Mindettől viszont ne essünk hasra, mert többnyire olyan alacsony koncentrációban vannak jelen ezek az alkotóelemek a ránctalanító krémekben, hogy voltaképpen nem igazán tudják kifejteni hatásukat.

Ezen kívül sajnos gyakran megesik, hogy a gyártó cégek éppen csak akkora mennyiségben teszik bele az adott alkotóelemet a ránctalanító krémbe, hogy büszkén ráírhassák a dobozra, hogy a ránctalanító krém bizony tartalmaz ilyen összetevőt. Aztán a későbbiekben előfordul, hogy az egész reklámkampányt erre az egy összetevőre építik fel, folyamatosan azt hangsúlyozzák ki, hogy minél vonzóbbá tegyék a portékájukat a vásárlók számára. Annak ellenére teszik ezt, hogy az adott alkotóelem tulajdonképpen elhanyagolható mennyiségben van jelen a ránctalanító krémben.

A cikk II. részét itt olvashatja! >>>

Kató Iringó