Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Beszéljünk a ránctalanító krémekben lévő káros összetevőkről!

A drogériák polcai csakúgy roskadoznak a sok-sok ránctalanító krémtől. De hogyan döntsük el, hogy melyik a nekünk való? S ami még ennél is fontosabb, hogyan döntsük el azt, hogy melyik nem káros az egészségünkre? Először is tanuljuk meg értelmezni az összetevőket!

A ránctalanító krémeknél mindig nézzük meg, mi szerepel az Ingredients címszó alatt

Ha például olyasmit látunk az összetevők listáján, mint:

…akkor tudnunk kell, hogy az adott termék tele van olcsó kőolajszármazékokkal, felesleges adalék-, színező-, illatanyaggal. Azt is tudnunk kell, hogy ezek a kemikáliák többnyire tönkreteszik a bőr természetes egyensúlyát, és a hormonrendszert is befolyásolják általában. Nem véletlen, hogy ezek a káros anyagok esetenként különféle betegségekkel hozhatóak összefüggésbe, pl. allergia, bőrproblémák.

Tudta?

A különböző bőrre kenhető kozmetikumokkal 1 nap alatt akár 200 különböző összetevőt ’’juttathatunk magunkra és magunkba’’!

Most a fenti felsorolásból kiragadtunk 3 összetevőt és jobban górcső alá vettük! Csak, hogy tudjuk, mi rejtőzik az elnevezések mögött!

A krémekben, ránctalanító krémekben lévő parabének

A krémekben, ránctalanító krémekben lévő PEG származékok

A krémekben, ránctalanító krémekben lévő glicerin

Ránctalanító krém: nem mindegy, hogy milyen!

Tehát a kozmetikumok esetében mindig ajánlott megnézni az összetevők listáját, de a mindennapos használatra kifejlesztett arckrémeknél, ránctalanító krémeknél aztán főleg. Ha fontos számunkra az egészségünk és szépségünk megőrzése, akkor jól tesszük, hogyha olyan jó minőségű, bevizsgált, natúr/biokozmetikumot használunk, ami mentes az illatanyagoktól, színezékektől, tartósítószerektől és egyéb káros anyagoktól.

Bővebb információ itt, itt és itt található.

Kató Iringó