Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

A Kiskegyed tesztelte a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontót

Kipróbáltuk: otthoni ultrahangos zsírbontás

Egyszerű, könnyű és csak pár dologra kell picit jobban odafigyelni!

A különböző fogyókúrák, diéták és edzések segítségével le lehet adni sok fölös kilót, de vannak helyek, ahonnan legfeljebb akkor megy le a zsírpárna, ha gazdája betegre koplalja magát. Ezen korábban csak a zsírleszívás segített, de már van egy sokkal jobb módszer, a kavitáció! Míg korábban csak szalonokban lehetett igénybe venni ezt a módszert, addig ma már haza is vihetjük a gépet, ami leolvasztja rólunk a zsírt!

Kimondom, kerek perec… voltak fenntartásaim a dolgot illetően, hiszen annyi mindent kipróbáltam már annak a nyamvadt kis bricsesznek az eltüntetésére! Sportoltam keményen, de csak kisebb lett, nem tűnt el. Fogyóztam még keményebben, az sem segített igazán, viszont roppant morcos lettem tőle! Kombináltam a kettőt, de amint egy picit eleresztettem a gyeplőt, máris ott vigyorgott újra a combomon az a párnácska. Kipróbáltam különböző szerkentyűket különböző szalonokban, de őszintén szólva… amennyibe került, abból kijött volna a zsírleszívás is. Főleg azért, mert én abba a csoportba tartozom, akiknek a zsírpárnái „kötöttebbek”, tehát jóval lassabban lehet szétbombázni a zsírszövetet, így több kezelés szükséges. Mivel azonban nem szívlelem, ha egy fémdarabbal bántalmaznak, lemondtam arról, hogy elérjem az „álomcombokat”. Aztán megláttam egy hirdetést, amit egy otthon használható ultrahangos zsírbontó készüléket reklámozott. Azt már korábban is tudtam, hogy a kavitációs ultrahang lebontja és véglegesen eltünteti a zsírsejteket, így nincs jo-jo effektus, míg más módszerek (pl. fogyókúra, edzés) csupán a zsírsejtek méretét csökkentik. Elgondolkodtam. (Komolyan!!!) Arra jutottam, hogy egy próbát megér, veszteni valóm szemernyi sincsen.

Kicsi, gömbölyded csodamasina

Mikor kibontottam a dobozából egy nagyon cuki, mindössze másfél kilós kis géppel néztem farkasszemet. Be kell, hogy valljam, a gömbölyű formája egyből megfogott. Ezek után már nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mit tud. A gépen 1-6 fokozatban állítható a kezelés erőssége, melynek semmi köze a frekvenciához; az mindig 40.000 Hz. Alapbeállítás esetén a 3-as fokozaton működik. A gyártó javaslata az, hogy a kezelést mindenki ezzel kezdje, és saját bőrén tesztelje, hogy melyik az az erősség, amely számára a legjobb hatást váltja ki. Mivel már találkoztam a kavitációs technológiával, tudtam, hogy a combomon nem okoz fájdalmat az erősebb fokozat sem, de például a pocakomon már lejjebb kellett venni a teljesítményt, mert bizony csipkedő érzést keltett. Na, az nem túl kellemes, bár tény, hogy a második-harmadik alkalommal már hozzászokott a bőröm. Mindettől függetlenül tényleg ajánlott mindenkinek a számára optimális erősséget beállítania, a fájdalomtól nem lesz senki gyorsabban vékony! Ami sokaknak meglepő lehet először, az a csiripelés. Igazán azért vicces, mert azon kívül, akin mozog a kezelőfej, senki más nem hallja, így ilyenkor nyugodtan állíthatjuk, hogy „hangokat hallunk”. A szerkezet ultrahang géllel használható, csak ezzel fejti ki a hatását. Ennek ára egyáltalán nem magas, fél kilós kiszerelésben árusítják, Mivel a készülék kezelőfeje orvosi acélból készült, így króm- és nikkelérzékenyek is használhatják.

Diéta? Egy picit csak…

Csodák nincsenek, ezt azért már nagyjából mindenki tudja. Az ultrahangos zsírbontásnál sem működik a módszer, ha a kezelések között folyamatosan szénhidráttal és cukorral tömjük magunkat, így én is lemondtam a kedvenc tésztáim nagy részéről. (Azért nem mindről, mert valamennyi szénhidrátra azért szükségünk van.) Cukros dolgokat amúgy sem nagyon ettem, így nem volt nehéz lemondanom róluk. Az ilyenkor kötelezően elfogyasztandó napi 3 liter cukormentes folyadék természetes volt, főként bubimentes ásványvíz és napi 1-2 csésze salaktalanító tea formájában. (Ez utóbbi sejtszinten takarítja ki a szervezetet, ha csak ezt issza valaki, már egy-két hét után enyhülhet a cellulitisz is!) A kezeléseket pedig mindig félórányi testmozgás követte. Nem mindig konkrét sporttevékenység volt ez, néha a takarítás vagy ablakpucolás is megteszi, ha létrázással súlyosbítjuk. A lényeg, hogy átmozgassuk magunkat, hogy a nyirok- és a vérkeringés felpörögjön és elkezdődjön az elfolyósodott zsír kiürülése a szervezetből.

Tapasztalatok

Az első két hétben 3-4 naponta használtam, hogy beinduljon a folyamat, majd utána hetente egyszer ismételtem meg a kezelést. Bár sokan alkalmanként más testrészüket vetik az ultrahang hatása alá, én egy-egy testtájékot vettem támadás alá addig, míg el nem értem a kívánt eredményt. Ez azért is jó módszer, mert így valóban látható a változás. Nem is kicsit! Már az első kezelés után kisimult a combom. (Oké, nem volt túl durva a kinézete, de az ülőmunka és az összevissza evés azért nem tett túl jót még nekem sem.) A harmadik etap utáni napon a farmerom mintha nem feszült volna annyira rajtam. (Ezt azért írom így, mert magam sem akartam elhinni, hogy megtörténhet!) A nyolcadik alkalom után pedig – ha nem is lötyögött – de szinte már tökéletesen állt a nadrágom! Ez centikbe átszámolva pedig nem kevesebb, mint 3-3 centi combonként! Ez azért nem semmi, főleg annak fényében, hogy nem koplaltam és nem készítettem ki magam az edzőteremben! Érdekes módon a pocakrészen terpeszkedő kis zsírpárna – amit nem nevezünk nevén – sokkal gyorsabban megadta magát a szerkentyű erejének. Ott már 4-5 kezelés után látványos volt a változás. (Lehet, hogy ez azért is történt így, mert hasra sokkal könnyebben és gyorsabban hízom nőként, mint pl. combra, így talán nem volt olyan kötött ott a zsírszövet.) Aki esetleg azt várja, hogy kilókban mérhetően fog fogyni a gép segítségével, annak rossz hírem van. Nem így lesz! Centikben komolyan mérhető lesz a változás, de itt nem lesz érvényes az 1 centi 1 kiló elmélet.

Summázva

Imádtam, hogy otthon lehet használni bármelyik napszakban, nem kell előre egyeztetni az időpontokat és másokhoz igazodnom. A gép hatékonysága is meggyőző volt, a centim igazolta! Az ára első pillantásra kissé borsosnak tűnhet, de ha jobban belegondolunk, egy szalonban simán otthagyjuk ugyanazt az összeget egy 10 kezeléses karcsúsító kúráért, miközben ez a szerkentyű nálunk marad és bármikor újra bevethető plusz költség nélkül!

2012. február 7. Tóth Tímea, Kiskegyed