Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Október: a Látás Hónapja

Még egy hetük van arra, hogy kihasználják a Látás Hónapja kampány pozitívumait, az ingyenes látásvizsgálatot, a szakmai tanácsadást és az egyes üzletekben kínált hatalmas akciókat!

Ön is sokat ül számítógép előtt? Gyakran érzi, hogy fáj a feje, migrén kerülgeti, szédül, leragadnak a szempillái, esetleg az utóbbi időben túl sok apró hibát, elütést vétett? Lehet, hogy semmi komoly problémája nincs, egyszerűen csak nem hord elég erős szemüveget.

 

Akciók a Látás Hónapja kampány keretében

A Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma közösen hozta létre a Látás Hónapja kampányt. A szervezők egy olyan, társadalmi célú, országos összefogást kívántak létrehozni, melynek keretében a magyar lakosság októberben ingyenes térítésmentes látásvizsgálatban és szakmai tanácsadásban részesíti azt, aki a kampányban résztvevő üzleteket felkeresi. A kampányhoz számtalan optika és szakbolt csatlakozott különféle akciókkal, melyek közül álljon itt néhány kedvcsinálónak: 

 

   

Miért fontos a Látás Hónapja kampány?

Tanácsok szemüveg és kontaktlencse hordásához

Miért ne vegyen kész szemüveget?

Bár 2009 nyara óta a 6 dioptria alatti szemüveglencsékhez már nem ad kedvezményt az egészségbiztosító, de az áruházi egyen-keretek semmiképpen nem jelentenek alternatívát az optikusnál csináltatott kontaktlencse és szemüveg helyett.

Bár egyszerű, olcsó, gyors megoldásnak tűnik leemelni egy előre gyártott szemüveget valamelyik bevásárlóközpont polcáról, mégse tegye! A szemüveg egyedi adottságaink alapján készült eszköz: minden arcon eltérő a szemek távolsága, és gyakran eltérő a két szem erőssége, dioptriaigénye, de a lencsék fókusza is egyénenként változó.  Az előre gyártott szemüvegek az átlagos adatokat veszik figyelembe, ráadásul azonos dioptria-erősséggel készülnek. A valóságban azonban ritka, hogy valakinek átlagos szem-távolsága van, átlagos fókusztávolsága, és ráadásul mindkét szeme ugyanolyan erősségű korrekciót igényel.

 

Eye Complete - multivitamin a szemnek

A mai ember szeme – a sok számítógép-használat és a tévénézés miatt – fokozott igénybevételnek van kitéve, ráadásul az ultraibolya sugárzás és a légkör-szennyezettség is negatívan hat a szemre. Számos érv szól a speciális, szemvédő multivitamin, az Eye Complete rendszeres fogyasztása mellett:

Tóth Ágnes